zondag 17 juni 2018

17 06 2018 Belsele 12km

Beloofd is beloofd, vandaag samen met Sonja 12km lopen in Belsele.

Georganiseerd door AC Waasland, Belgische bond dus zwaar niveau aanwezig. Ter plaatse gekomen aan de sporthal voor de inschrijving viel ons de rust op, weinig beweging te merken. Blijkbaar was het parcours zelf een dikke km verder. Loslopen dus op zoek naar de start.

 
Bekend volk zoals verwacht. Mijn benen waren al bij al goed door de vrijdagavondkoers geraakt, het 10km loslopen gisteren zat daar zeker voor iets tussen. Sonja geen mankementjes meer en op volle kracht aan de start... aan mn zijde dus.


De snelle start door het hoge niveau liet Sonja aan haar voorbijgaan, slim. Na 2km eigen tempo zoeken en ze had er zin in merkte ik al vlug, pittig tempo in zalige temperatuur. Al snel haalden we een groep van 6 in met 1 dame, erop en erover yezz.

Toen nog Albert Van Bunder in ons zog... 72 jaar.. maar mensen die niet lopen beseffen niet dat dat nog mogelijk is RESPECT !!!


Er zat een mooie tijd in bij de eerste van 3 doortochten. Enkel volhouden was de boodschap. Bij de tweede doortocht hadden we juist de leider van de wedstrijd achter ons gehouden die al finishte. Nu hing het van Sonja haar wilskracht af of ze een supertijd ging hebben. En ja hoor, slim indelen en sterk finishen in 55'02" nog eens een nieuw persoonlijk recordje op de 12km weliswaar.


7° dame in totaal tussen jonge en oudere Belgische toppertjes. Een enveloppe was haar deel met een centje, ook dat is dus de Belgische bond. Ik mocht nog een literfles donker Kasteelbier in ontvangst nemen... slecht voor mijn "opkomende" vorm :-)


Uitslag



Geen opmerkingen: