zaterdag 25 maart 2017

25 03 2017 Tweeluik Stabroek 10k Londerzeel 10k

1)
Nog eens een afternight-loopje in Stabroek van 10km om de vorm te onderhouden, Sonja kon echter niet meegaan wegens skivakantie/inpaktoestanden van zoon Sven. Daarom had ik voor haar al de pegasusloop, eveneens 10km, op zondag aangeduid in Londerzeel waar ik dan (na mijn tweede nachtshift) bij haar zou blijven. Ook al zit het verkoudheidsvirus bij Sonja en zoon in huis, blijf ik er hopelijk van gespaard.

Eerst ik dus in Stabroek, 12u15 bed uit en vlug boke achter de kiezen steken. Nichtje van mij, Miranda ging ook mee want de loopmicrobe te pakken zoals zovelen, eveneens voor een aansluitingskaart bij onze club KLP.

Dit is een loop waar de laatste jaren niet zo veel volk naar komt, waar dan ook nog eens de 5 en 10 km apart word gelopen. Om me wakker te krijgen had ik al 5km toertje gelopen.... maar wat een oostenwind was me dat te midden in de polder aan het vliegveld van Hoevenen.
Het zou dus een zware koers worden. Maar wonderwel ging het alweer fantastisch, opboksen tegen de wind, veel zijwind en kort meewind waar ik mooi tempo kon maken in de zon, zalig. De tweede grote ronde had ik het geluk dat ik de plaatselijke atleet Mathias Van Keer (22j) kon bijhalen juist op de moment van het zware lange tegenwind stuk. Op mijn vraag ieder over toer de wind trotseren/wegsteken maakte het doenbaar, na deze strook moest hij lossen en kwam ik nog dichter op Herman D'Hondt. 20sec aan de finish, ik was 4° totaal, eerste van mijn reeks, rekening houdend met een lage bezetting. 9.8km in 37'34" met een stormwind.... netjes.

Uitslag

2)
Zondag na tweede nachtje om 13u uit bed en direct polsen of Sonja met haar verkoudheid wou gaan lopen in Londerzeel 10km, had haar al gezegd zolang je geen koorts maakt kan het geen kwaad. Ja dus, met een onzeker gevoel maar met doel intensieve training. Deze wedstrijd deed veel herinneringen opkomen, hier hebben we ons eerste wedstrijd samen gelopen 6 jaar geleden toen we juist samenwoonden. De wind was gelukkig verminderd tegenover gisteren. Ik ging haar dus beetje hazen maar eerst wat loslopen om mijn stramme spieren los te maken. Dan de start in een omvangrijke groep.

Onze 2 kopjes op de derde rij (naast rechtse zwarte t-shirtloper)
Na het startschot waren mijn benen al terug verstijfd en Sonja ging redelijk (te) vlug, ik moest me even reppen om haar te volgen :-)
2km doorkomst in 9 min was het bewijs dat ze te vlug ging (45min) Ze moest het toch even bekopen waardoor een master dame ons voorbij stak. Haar adem bewees dat de verkoudheid het moeilijker maakte. Toch kwamen we in een mooi tempo en het was rekenen voor een eindtijd 46 a 47min. We kwamen zelf zeer dicht terug op die dame maar 8 sec te laat voor de finish in 46'45" bijzonder scherpe tijd... 6 jaar jonger liep ze hier 49'11" .....wijn wordt beter met de jaren ? Achteraf hoorden we dat Sonja 6° dame totaal was en 5° master, juist naast podium, de tweede en derde senior dame was achter haar. 79° van 160 totaal.


Volgende week een mooie klassieker, de Kastelenloop in Zandhoven 10km, ideaal om de vorm nog meer aan te scherpen, wel ieder voor zich en ik na 7 nachten :-( ???

Uitslag

zondag 19 maart 2017

18 03 2017 Berendrecht Avvv veldloopkampioenschappen

Deze wedstrijd had ik onder voorbehoud op de kalender gezet. Afwachten hoe ik de 10 mijl van vorige week zou verteren... en dat was op het nippertje fit zijn tegen dit weekend. Echt crossweer door de regenbui van s'nachts maar toch zachte 13°C. En Sonja deed mee aangezien ik toch ging :-)
In oktober begin van het winterseizoen mijn bekkenontsteking en nu deze periode proberen positief af te sluiten met het kampioenschap, beide in de categorie 45-49 jaar.
                                                                                                                                                                              
 

Tijdens het loslopen onzekerheid troef over de frisheid. Sonja was eerst aan de beurt en haar start was goed. Een konstante wedstrijd met een lange eindspurt over de boomstam tot op het einde voor het zilver/brons met Nancy Sterk.... maar Nancy was inderdaad te sterk :-), brons dus voor Sonja.

 
 
 
Opgelucht dat ze er vanaf was kon ik me gaan concentreren, niet gek doen in het begin, dat heb ik na 32 jaar lopen al geleerd. En inderdaad, de start was weer waanzinnig,de kunst was om niet mee te gaan die eerste 400m. En inderdaad, na 500m begon ik al de eerste slachtoffers in te halen. Maar wat een superbenen had ik onverwachts, de trainingen waren dan toch niet voor niets geweest.
 
Betreft mijn podiumkansen wist ik niet echt wie mijn tegenstanders waren tijdens de wedstrijd qua leeftijden, totaal liep ik zesde dus het werd afwachten tot na de aankomst. Podium stond wel al vast.
Iets later kwam het bericht van een bestuurslid van onze club KLP dat ik dus eerste was, goud en Sonja brons. Een mooie afsluiter van een winterseizoen met (begin) bekkenontsteking, (midden) reisje Jamaica en einde met een dipje (10 mijl) en toppertje nu kampioenschap.
 
 
 

 

Nico Van De Water zilver (die ik dus voorbij moest na de snelle start) en Patrick Mertens brons mee op het podium.

Uitslag

Thanks Lauranne: https://www.facebook.com/LvLFotografie/