zaterdag 19 oktober 2019

19 10 2019 Cross Wommelgem

Aangezien ik al 6 maanden gestopt ben met fullcontinuewerk kan ik sinds zeer lang nog eens een volwaardig veldloopseizoen (proberen) mee (te) doen. Dwz elke week crossen als het lichaam het toelaat om zodoende eindelijk nog eens de vorm proberen te pakken.

Wommelgem was dus de eerste afspraak, ik had me al paar weken toegelegd op lichte intervallen op training. Handicapstart dus gewoon eigen tempo vanaf de start. Mijn meeste concurrenten iets ouder en mochten dus 10 tot 20 seconden vroeger starten. Enkele zou ik toch nog onverwachts bijhalen.

De laatste ronde kwam ik nog in de buurt van twee leeftijdsconcurrenten die ik in de laatste 200m nog kon voorbijspurten, teken van mijn goede wedstrijd.

Sonja is aan het revalideren van haar tandimplantaten.... zij denkt al aan de marathons van volgend jaar die we samen willen lopen, nacht van Vlaanderen en de Olympische nightmarathon van Antwerpen.

Ook wil ik nog ode brengen aan één van de grootste talenten van de Avvv-atletiek waar ik ook soms samen mee heb gelopen Omer Van Noten 72 jaar, om gezondheidsredenen stopt hij met lopen. Dan denk ik vooral aan deze cross maar dan 15 jaar geleden ongeveer. Ik liep op kop samen met Omer en Dennis Dierickx allen aangesloten bij Wommelgem atletiek toen. Ik zat super toen en dacht zelfs aan de overwinning.... totdat Omer voorstelde om met ons 3 (van dezelfde club) samen over de meet te komen als winnaars. Tegen zulk monument kun je niet anders dan akkoord gaan... een moment dat ik voor eeuwig koester. Dank u Omer, supertalent als loper en als mens.

Omer Van Noten
Uitslag