maandag 27 augustus 2018

26 08 2018 Kruibeke polderloop 11,6km

Normaal hadden we de halve marathon van Heist o/d Berg gelopen vandaag als marathontraining, er was echter ook de Polderloop vlakbij op ons trainingsparcours in Kruibeke. We zouden dan wel om aan ons km-aantal te geraken daarna nog eens 12km trainen/uitlopen.


Na een zware volumetrainingsweek ging ik toch voluit gaan, Sonja zou het aanzien na de start. Bekende (snelle) gezichten aan de start, o.a.Tom Engelen, Herman D'hondt.  De start was direct bergaf het polderveld in de eerste km, beetje cross dus om daarna langs de Schelde op het bochtige jaagpad met tegenwind naar Bazel het keerpunt te lopen.

De enige rustdag deze week, dezelfde polder ingetrokken om het nieuwe fototoestel met zoomlens te testen
Herman was onhoudbaar vandaag, wijselijk deed ik geen moeite om aan te pikken, de kloof was trouwens vlug gemaakt, 56 jaar en zo vlammen man man respect.

Hemiksem aan de overkant
Ikzelf zat in een mooie groep van 5 met jongere kerels en deed lang het kopwerk in de wind, gelukkig kwam er aflossing, Andy Slock was de enige die besefte dat even overnemen welgekomen was. Aan het veer in Bazel (naar Hemiksem) doken we de dijk af richting Bazel, terug op kop ik met mindere invloed van de wind.

Bijna aan het keerpunt door 1 van de mooiste stukjes polder


Op de dijk grindweg nog 4km
Richting finish terug met meewind na de helling naar de hoge dijk op het grindpad 4,5km nog te "gaan". Een eerste versnelling van één van de mannen deed het groepje kreunen. Dat was te hard naar mijn gevoel en inderdaad, hij begaf. En de volgende deed zijn poging, deze was wel gemeend, ik deed wat ik kon maar moest 20m laten, de rest allemaal gelost enkel Andy op korte afstand nog.


Het was wachten op de finishboog in het zicht, ik voelde wel dat ik het tempo kon houden, het ging hard over de putten en keien van de dijk. De 20m voor me bleef hetzelfde, Andy echter voelde ik naderen, alles gegeven en ik kon hem in de zeer lange spurt 1 sec achter me houden. Alles er uitgehaald wat er vandaag in zat en dat was top....15,16km/u gemiddelde, 7e plaats. Ik was zelfs op 26 sec van Tom Engelen gekomen, een vroegere jongere concurrent in m'n snelle jaren :-)

Sonja was ook verrast door de zware polderstart, maar op de macadam kwam ze er door, ze liep tweede dame al was ze zich er niet van bewust. De slotkms op de grindweg was haar ding niet dat is geweten. toch kwam ze verdomd zeer dicht op de eerste dame terwijl ze dat in feite niet doorhad. 20sec kwam ze te kort dus toch een mooie podiumplaats.
Wachten op de prijsuitreiking met een cola'tje suikers, thuisgekomen begonnen aan de 12km training.
 
Ons 2km loslopen, 11,6km wedstrijd en 12km training = bijna 26km dagtotaal, doel bereikt.

Uitslag