vrijdag 10 augustus 2018

10 08 2018 Poppel 1/2 Marathon


Dit zou onze officiële start zijn van de marathonvoorbereiding voor 14 oktober Linkeroever. De basis hebben we al een tijdje, deze week vakantie even gas teruggenomen (tapasfeestje familie,100km fietsdodentocht, kampeerweekend).

Voor mij zou ik zeer benieuwd zijn, het moet van 2006 geleden zijn, in Mol (1u22'18") en Nijlen (1u23'55") dat ik deze afstand nog eens alleen gelopen heb, Toptijd 2002 ook in Mol 1u16'15" dreaming. Sonja ook solo dus met voornaamste doel trainen. Een strakke wind, 23° bewolkt en veel zandwegen maakten het niet simpeler.

 
Opbouwende start waar we na 500m al direct in een zanderige wegel mochten afslaan. Ik heb veel gedacht aan de komende crossen op bepaalde momenten. Oneffen grond met weer af en toe die lastige keien. Na 3km kon ik aansluiten bij een halve marathongroepje, twee jonge veertigers, één dertiger en één twintiger, het was 1 grote ronde met 2 splitsingen voor de 5 en 11km.

Op bepaald moment kwam ik echt los waardoor ik de kop nam, niet zo slim met nog geen 20km training in de benen. Toch duurde het lang vooraleer de benen het lieten merken, op het 16km punt kwam ik door in 1u04', beoogde doel binnen 1u30' finishen zou gemakkelijk te doen zijn.

De laatste 2km op karakter
Maar met die jongere gasten in volle eindstrijd ging ik wijselijk m'n eigen tempo lopen om crashen met veel tijdverlies te voorkomen. Slim want aan de meet had ik maar 50sec moeten inleveren in de laatste 5km.  Mijn gpshorloge gaf 20,5km aan, maar de wind en kms losse zandstroken compenseerden die 0,5km.


Sonja solo had het geluk om niet te veel alleen te lopen, kwestie van het juiste parcours te volgen want ze liep zonder lenzen nu na wat oogproblemen deze week. Na een zenuwachtige start (bang voor de afstand) kon ze met een paar mannen en een ander koppel het veld induiken.
Na een tijdje was het tempo van dat koppel iets te traag en ging ze ervandoor met paar andere lopers. Eén hiervan kon maar niet verdragen dat ze in zijn zog uit de wind liep, hij versnelde en weg was hij. Wel grappig dat ze deze in de laatste km voorbijstak omdat hij een plasstop had ingelast. Derde dame totaal, 2° master.



We hadden bij de aankomst een lotje gekregen om een prijs af te halen, beide een flesje wijn. Aangezien Sonja top 3 was nog even langer gewacht voor de podiauitreiking. Weer een flesje wijn voor Sonja. Toen ze de mannen afriepen, eerst de juniors (onder 45j blijkbaar Nederlandse invloed hier in Poppel), daarna de "seniors" +45j dus, bij ons masters, werd ik ook nog afgeroepen, alweer een fles wijn totaal onverwachts voor mijn derde plaats.


Wij huiswaarts na een pittige wedstrijd samen met ons 4 flessen wijn.

Uitslag