maandag 13 mei 2019

12 05 2019 Visé Halve marathon

Geen volledige maar de halve marathon dus, ik was nog maar juist aan het idee gewend om Sonja te gaan hazen voor een goede tijd of de plannen werden deze week totaal nog gewijzigd. Ik zou toch solo lopen..... Sonja en de kinesist... ze hadden op woensdag haar wekelijkse versterkingsoefeningen te overdreven hard gedaan ondanks mijn waarschuwing de dag ervoor, gevolg... stijfheid kun je dat niet meer noemen als je 4 dagen last ervan hebt, beetje zwaar pissed ik op de kiné, waar was die mee bezig aangezien Sonja had gezegd van haar komende wedstrijd ??? Ik wist genoeg en zou solo starten, Sonja uiteindelijk zelfs niet aan de start, niet normaal maar lesje geleerd... hoop ik.

 

Ik had me dus niet echt voorbereid op solowerk, zou dus de voorzichtige aanpak hanteren. Zo gelijkmatig mogelijk lopen de hele afstand en geen gekke dingen. Ondertussen was Jo ook al in Visé voor zijn debuut, samen met zijn "schoonouders" Daisy en Danny als supporters, ook voor mij :-)


 

Mijn referentie was 4 min/km maar wist dat dit niet haalbaar ging zijn, toch handig om een idee te hebben.
Het weertje was ok, enkel de wind richting heen was lastig. Na de aanloopkms kon ik echter op tijd in het zog van een medeloper uit de wind gaan posteren toen we langs de Maas liepen. ik deed overnamepogingen maar hij liet het niet toe, goed voor mij dus.

De toer was op sommige plaatsen licht gewijzigd, een kasseistrook van 1km was daar een deel van pff. De marathonners moesten deze dus 2x afleggen, niet simpel, bewijs het afzien van Tinne Spalier op haar marathon die met Geert ook aanwezig waren zoals in Etten Leur vorig jaar.


Aan het keerpunt na 13km nog 8km met meewind, ik zat op schema van 1u26' a 27' kwestie van niet in override te gaan en te blijven doseren. Vanaf de laatste 3km zou ik nog versnellen indien mogelijk.

In het begin waren er velen te vlug gestart zoals in elke koers, na enkele kms haal je die dan al in. Ook enkelen die ervandoor gingen maar te vlug voor mij op die moment maar je blijft die wel onthouden... en ja hoor in de verte zag ik er al een paar die ik naderde.


Km 18 het sein om te gaan versnellen en dat lukte terwijl ik de ene na de andere loper "opraapte" en achter me liet. De laatste km zwaar afdalend naar de aankomst op de markt ging soepel. Ik had me in de top 50 gelopen met een redelijke 1u26'12".
Ik kan niet meer dan tevreden zijn, zeker de slimme manier waarop.
Wachten op Jo nu... hij had afgezien met krampen op 14km (te vlug gestart toch zoals zovelen?).



 
Support van mijn vrouwtje

Hier finishfilmpje tussen de 10km lopers die ook aankwamen                                                            

Bedankt Sonja en Geert voor de foto's