zaterdag 30 augustus 2014

30 08 14 Veldhoven 10 miles


Mijn eerste wedstrijd in het buitenland, al was het maar 20 km over de grens,
 vlakbij Eindhoven in Nederland. Aan de inschrijving viel me al direct op dat alles zeer goed georganiseerd was.  Bij de meeste lopers was zelfs hun voornaam op de nummer met chip gedrukt, kwestie van op tijd inschrijven wat bij ons niet het geval was.  In totaal waren er een 800-tal deelnemers voor deze tweede editie. Te lopen afstanden 5 of 10 mijl, één of twee toeren.


We liepen meestal door een bosrijke omgeving,
wel vochtige lucht na een hele dag regen wat toch wel zwaar voor mij bleek te zijn vanaf het begin.

Luc kon mijn tijd in 't oog houden, eerste 8 km in 38.02 min.
Iets beter dan m'n eindtijd in Beveren 5 miles vorige week.
Na deze doorkomst echter een dipje om na de 10 km terug in m'n ritme te komen.


Bij elke doorkomst voor de piste had je een mooi overzicht over je plaats in de wedstrijd door een lus in het parcours.  Zo merkten we een 3-tal dames masters voor ons op, al dan niet +45.

We zaten op een schema van 1u 18', klein verval van 2 min dus t.o.v de eerste ronde. De laatste 100m zag ik de klok wegtikken en kon ik door een spurtje nog 1 sec onder de 18 min finishen in
1u 17'59" :-) Verschillend fruit en een sportieve goodie bag was onze "beloning".
Na een zalige douche mochten we ons gratis warm worstenbroodje afhalen met onze nummer terwijl de laatste deelnemers finishten boven de 2 u. Het was nu wachten op de prijsuitreiking en de podia van de verschillende reeksen. Vorig jaar had de derde dame van mijn categorie 1u 18'20" dus een eventuele derde plaats was mogelijk met mijn tijd.
Toen ze aan de masters dames +45 begonnen hoorde ik dat de derde dame uit Burcht kwam en wist ik dat het me gelukt was om het podium te halen. Bijhorend boeketje bloemen heb ik de dag nadien aan mijn zieke mama gegeven in het ziekenhuis.

Uitslag 153° van 489 finishers en 3° Master dames +45
maandag 25 augustus 2014

24 08 2014 Steratlon 500m/24km/5km

 

Deze keer heb ik alleen deelgenomen aan de steratlon  aangezien mijn schatje van de nacht afkwam en dus nog niet geslapen had. Bovendien moest hij nog zijn duathlon van gisteren verwerken. Voor één keer waren de rollen dus omgekeerd, Luc had de videocamera bij zich en heeft zich in alle bochten gewrongen om me zo veel mogelijk te filmen. Hij had zelfs zijn fiets meegenomen zodat hij me een eindje kon volgen. En ook tijdens het lopen bleef hij de eerste toer bij me, gevolg een tof filmpje waarvoor veel dank!!  Ik moet toegeven, het is trouwens ook wel eens leuk om jezelf bezig te zien :-) LINK VIDEO


Mijn twijfel om alleen van start te gaan verminderde toen ik vernam van Inge Lens dat ze zich al had ingeschreven... zo voelde ik me toch niet helemaal alleen om het koude water te trotseren.  Het zwemmen (500 m) blijft voor mij een hele uitdaging, zeker in open water, zo is ook al gebleken tijdens m'n vorige deelnames, en dat was ook nu alweer het geval.  Bevangen door de kou en problemen met m'n ademhaling.  Het was hoofdje boven water houden of verzuipen -:).... maar ik ben toch blij dat ik niet als allerlaatste uit het water kwam gestrompeld :-)


Gelukkig ging het wat vlotter tijdens het fietsen, een afstand van 20 km (4x 5 km).  De eerste toer moest ik nog bekomen van het zwemmen,  er stond ook heel veel tegenwind. Soms kon ik iemand inhalen, meestal werd ik zelf ingehaald door de snelle mannen.  Maar gelukkig had ik veel steun aan Luc die overal opdook met de camera en ook een tijdje meefietste om te filmen -)

Voor ik het wist was de fietsproef  al gedaan en kon ik aan mijn loopje van 5 km beginnen.  Mijn linker voet was een beetje verkleumd van de kou en voelde voos aan, niet echt ideaal dus om te lopen.  Kalmpjes starten was de boodschap, om stilaan het tempo te verhogen. Vooral in de tweede toer rond de zwemvijver kon ik enkele betere zwemmers/fietsers terug inhalen. Bij aankomst op de piste toch een voldaan gevoel.

Uitslag


23 08 2014 Duathlon Zele 4.9km/37km/2.45km


Lang geleden nog eens een duathlon meegedaan, zaterdag was het dan zover in een toch wel sterke bezetting van de duathlon op de Vlaschaardfeesten in Zele. Sonja had een andere verplichting, zodoende alleen afgezakt om te gaan sporten. Het voordeel om als loper mee te doen is dat je je mannetje kan staan in het eerste deel (33° van 101 op 4.9km), het nadeel dat al die snelle fietsers je nadien inhalen. Kunst is om dan in te pikken in het wieltje, dat lukte me eerst wel, maar aangezien ik de overschakeling niet zo vlug kon verteren kreeg ik kuitkramp (zwakke plek grr), de 5 mijl van woensdag eiste dus z'n tol, gevolg afhaken en met (hart)pijn de snelle groep laten gaan. De sterke wind hielp me niet echt aangezien ik meer een wieltjeszuiger ben dan een krachtmens. Het werden dus nog zware kilometers, tegenwind 31 en meewind soms 45km/u. M'n gemiddelde was uiteindelijk "maar" 34,5km/u (64° op 37km). Het tweede deel lopen ging wonderwel fantastisch (40° op 2.45km). Uiteindelijk 55° totaal geeïndigd (waarvan 13 duo's voor mij) 9° Master +40.Besluit: Duathlon blijft voor mij veel zwaarder dan triathlon !!! Maar oh zo leuk.

Uitslag