zaterdag 2 april 2016

01 04 2016 Lovendegem 10.5 km (half crossparcours)

Wegens moeten werken dit weekend wilden we normaal een lange training afwerken, aangezien ik een dagje verlof had op vrijdag toch maar eens gaan piepen naar een korte snelle wedstrijd waar ik nog eens op mijn eigen tempo zou lopen in functie van de aankomende 10 mijl van Wachtebeke volgende week. Lovendegem 10.5 km zou het worden, Sonja terug even haar eigen tempo bepalen dus.


Zoals voor elke wedstrijd was er de parcoursverkenning om los te lopen. Na 1 km door een rustige wijk kwamen we aan een vijver waar de pijltjes onduidelijk stonden, of nee toch, we moesten door de sompige slijkpartij rond de vijver 3 toertjes en dat met onze recente wedstrijdloopschoenen. Na een lang looppad en een mooie asfaltstrook mochten we het veld weer induiken ( zie foto hierboven), 4 bochten 360° op dit stukje, onze geplande tijd kreeg een deukje dachten we toen. De aankomststrook was dan ook nog eens voorzien van lichte kasseitjes.


De ervaring zorgde ervoor dat we niet zoals velen veel te vlug startten, Elk op ons eigen tempo zoals gepland. De dag ervoor had ik op mijn training van 10 km een supergevoel, nu idem dito, superbenen eindelijk na de vorige verkoudheidsweken. Sonja vond de slijkstrook rond de vijver niet zo erg, wel de strook daarna en die met de vele bochten voor de finish.

Ikzelf kon mijn tempo opdrijven bij het zien van concurrenten die ik kon inhalen. hopelijk volgende week ook superbenen. Al bij al vonden we het een leuk parcourtje. Ik werd 8° heer algemeen (3°master) en Sonja 6° dame (4°master).

Finish op kasseitjes met de slijkschoentjes

Toch wel pittige concurrentie, o.a. Mieke Suys was van de partij (22° op Olympische spelen 2004 Athene kwarttriathlon) en andere triatleten.
Mijn tijd was 38'39" (39 min vooropgesteld), Sonja 48'17" op 10.5 km met zwaar parcours
Voor mij nog 1 week voor mijn doel (Wachtebeke 10 mijl), Sonja nog 2 weken (Antwerp 10 miles)

Uitslag

donderdag 31 maart 2016

28 03 2016 Paasjogging Olmen 15.6 km

Normaal gingen we naar Eeklo lopen maar door de voorspelde stormwind was deze wedstrijd afgelast. Uit het verleden wist ik echter dat er ook nog paasjoggings waren in Olmen de (wind)stille kempen dus. Vroeger had ik hier al eens de 20 km paar maal gelopen. Nu gingen we samen voor de 15.6 km.
Ma en pa gingen mee als supporters, ze zagen het s'morgens (regenbui), net zoals Sonja, nog niet zitten, achteraf toch tevreden met het relatief rustige en droge weer.Een grote bende aan de start voor 5 verschillende afstanden en dito toertjes, wij 4 stuks dus. Met meewind in de eerste kms kwamen we alweer direct in een mooi tempo, Sonja vond het wel niet echt soepel lopen maar hoe meer de kms vorderden hoe beter het ging. Na 5 km doorkomen in 23' was de oorzaak wellicht. Het tempo bleef redelijk egaal (10km/46'55") maar de derde ronde voelde Sonja toch lichte steken in de zij, snel tempo of de banaan iets te laat opgegeten? Kwestie van even te ontspannen en temporiseren om de laatste ronde aan te vatten.Finish in 1u13'53" een kleine omrekening naar de 10 mijlafstand zou dan ongeveer 1u16'25" opleveren, supertijd ondanks de tegenwind waar Sonja behoorlijk last van had. Tweede dame op een kleine bezetting in deze reeks voor deze afstand. De tombola met prijzen was ons niet gunstig gezind zodat we dan maar achteraf naar het plaatselijk Egyptisch restaurant, etentje voor 4, afgezakt zijn. Leuk dagje ondanks het slechte weer s'morgens en nog steeds op schema.

http://www.ovc.be/pasen/index.php

                                    uitslag