donderdag 15 april 2021

10 04 21 Wachtebeke 10 mijl

 Op 10 april gingen we samen deze wedstrijd lopen waarvoor je een dikke week tijd krijgt. Helaas was het al een paar dagen minder weer en ook op deze dag regen voorspeld en gekregen. Beide licht verkouden en goed aangekleed aangezien Sonja onzeker was en het als training ging opvatten.

Chrono's in en direct aan een tempo vertrokken dat je niet kunt vergelijken met een training. Veel zuurstof in de prachtige bosrijke omgeving maar weinig andere lopers te bespeuren bang van de regen.

De tussentijden gaven al vlug aan dat ze onder 1u20' kon eindigen als ze het kon volhouden. 2 jaar geleden had ze hier nog solo in een echte wedstrijd 1u18' gelopen. In feite te warm aangekleed (regenvestje en lange broek) om voor een tijd te gaan. Toch finishte ze onverwachts in een scherpe 1u17'42" op mijn gps een juiste 16,09km, hare Tomtom is blijkbaar niet zo nauwkeurig die had 15,88 km of zoiets. Volgens de organisatie moesten we afklokken op 16,09km wat ik ook gedaan heb. Sonja was na de laatste zondag de eerste dame in de einduitslag op 28 dames. Wel te vermelden dat de top 3 dames binnen de 18 sec zaten, sterk toch wel.



Op 17 april ik solo dus. Sonja ging me met de MTB volgen.

Een tijd voorop stellen was moeilijk...1u06'? ....

Starten zo helemaal alleen het blijft raar, direct in het tempo van 4min/km was de bedoeling wat ook snel lukte. Dit aanhouden was de uitdaging, zonder medelopers, zonder toeschouwers, zonder aankomstsfeer.

Op km 10 ging ik pas op mijn horloge kijken qua tijd, wel hield ik mijn tempo in 't oog rond de 4 min dat zat goed. een gevarieerd parcours in een geweldige natuur, vorige week met Sonja hadden we al 3 reetjes zien lopen, bij mij bleef het bij een kippetje dat de spurt aan ging met mij en een konijn dat stoefte dat hij vlugger was (op de korte afstand).


Km 10 rond de 40min, perfect op schema. Af en toe tegenwind en dan weer kms met veel draaien en keren al dan niet onverhard en over venijnige bruggetjes. Op de momenten dat ik het beetje lastig had ontspannen en het tempo er in houden, geleerd uit ervaring dat je daar geen seconde mee verliest.

Op km 11 kwam ik op een lang recht stuk richting het golfterrein, daar kon ik goed tempo houden, een groepje loopsters die voor mij gestart waren had ik als richtpunt, er op en er over. Daarna begon ik aan de laatste 3km met wel 50 slingerende bochten. Niet simpel vraag het maar aan Sonja, daar zag ze vorige week wel af (of was het door mijn gehaas voor haar toptijd?)


Na die vele bochten waar Sonja helaas geen foto's kon maken op haar MTB kwam ik voor de laatste 800m op de asfaltstrook richting finisch, er zat een goede tijd in onder de1u05' wat ook lukte als eindtijd 1u04'50" en 15km/u gemiddeld onverhoopt maar wel van gedroomd eerlijk gezegd. Ik was in de einduitslag 4° heer van 42 (totaal 68 deelnemers.)

Uitslag