zondag 24 oktober 2021

23 10 21 Cross Schoten

Tweede criteriumcross, iets zwaarder parcours dan in Wommelgem. Ik had deze week niet zo veel kunnen trainen, dat kwam van pas met het slechte weer heel de week. Vandaag in Schoten echter prachtig hersftweertje neigend naar een Indian summerdagje.

Stephen weer apart lopen maar in mijn reeks liep nu ook mijn collega van het werk Nico mee weliswaar een dikke minuut na mij aan de start, handicap weet je wel, het is eens iets anders dan fietsen en mountainbiken voor hem.


Even getwijfeld over het schoeisel maar toch maar de trails aangedaan. Alles geven na de start en toch doseren over 4 toeren. De voor mij gestarte oudere lopers waren soms moeilijk in te halen in de smalle singletracks in het Schotenpark.


Toch wel verrassend toen ik al vlug Frederic Lesdanon plots voor me zag, ik ging er over en kon een kloof slagen die de laatste ronde niet meer echt groter werd.


De derde toer beetje doseren om de laatste nog alles te geven, het was ne zware maar wel beter aangekomen dan vorige week, betere recup nu.






Stephen zijn start dan met zijn horloge steeds binnen bereik nu hij mijn tijd wist. Toen ik hem naar de finish uit het bos zag komen wist ik het al, die ging nog snel, en toch maar 9 sec sneller dan ik, maar ik gun hem het wel. Wachten op de eerste cross waar we echt samen aan de start gaan staan, gameplan uitwerken tegen dan :-)


Volgende week verlaat ik even het crosscircuit en zak ik samen met Sonja af naar Berlare, de Donkmeerloop, ik doe daar 12km (nog ingeschreven tijdens corona) Sonja een voorzichtige 6km. We blijven bezig.

Uitslag

Foto's: Sonja, Elke Beerlings, Danny Vandenhaute en Chris Hofkens (Chris Pics) waarvoor dank