zondag 2 december 2018

01 12 2018 Cross Burcht

De 4°criteriumcross na 7 vroegeshiften en om 5u al op s"morgens, een verplicht nummer dus. De koude door de harde wind deed er ook niet goed aan.
Om 14u op werk vertrokken, thuisgekomen klaargemaakt, en al lopend naar de cross aan "het Scheld" beetje verder. Sonja was al aanwezig want moest al starten met volle moed...grapje, dik tegen haar zin. De 20km van donderdag op training vond ze leuker.



De start van de dames had ik juist gemist, naar het schijnt was die hectisch want verschillende dames moesten zich afjagen.... mijn Sonjake uiteraard ook. Bijgevolg achteraan aanschuiven in het pak en weg. Dan verschiet je ervan dat je opgehouden wordt aan de versmalling beetje verder. Eigen schuld dikke bult, al zoveel x gezegd, ik steek het op de tegenzin van het crossen bij m'n vrouwke.



Haar concurrentes van vorige week kon ze niet meer bijhalen op dit parcours, belangrijkste, het was weer een snelle training voor haar. Dan aan mijnen toer, de spikes die ik bijhad met lange pinnen toch maar niet aangedaan, de trails zouden moeten volstaan, kwestie van mijn hiel niet te overbelasten en voorzichtig zijn in de bochten.

 
Ondanks de handicapformule had ik een snelle start genomen in m'n eentje, inhaalrace kon beginnen. Ik had al vlug opgemerkt dat Frederik Lesdanon niet verder wegliep van mij, dat motiveerde me wel.
Een goed gevoel en tempo dat ik kon volhouden, dank u schatje voor de 20km van donderdag, die hebben toch wel nut qua uithouding op zulk parcours, geen verzwakking en eindspurt in de laatste ronde die juist niet lang genoeg was om Fred bij te halen. Wreed content.

 

 
 
 
 Zoon Stephen heeft ook al een tijdje terug de smaak te pakken. Supporteren dus na mijn cross. Kalm starten en opbouwen had ik gezegd. Vorige week had hij niet echt rekening gehouden met de laatste ronde in de cross van Stabroek vandaar. Hij deed het perfect en kon nog enkele seniors achter zich houden zonder te verzwakken, integendeel. Hij moet meer kms trainen  en dan komt de snellere start waar hij naar snakt vanzelf.
 
 
Foto's Patrick Kloek en Danny Hannes waarvoor dank xxx