donderdag 21 augustus 2014

20 08 2014 Beveren 5 miles

De dag na Evergem viel onze € dat het deze week de 5 miles van Beveren waren aangezien het de Beverse feestweek was. Snel gaan checken op de website en ja, woensdagavond was het al zover. 1 rustdag dus en met nog stijve beentjes vooral recuperen met een loslooptraining van 4km op dinsdag.
Omdat het vorig jaar een leuke wedstrijd was gaven we de voorkeur ipv van vrijdagavond naar de geplande 10 km van Zele te gaan. Zodoende kon Luc zich eens uitleven en vrijdag rusten voor zijn duatlhon (5-38-2.5) van zaterdag ook in datzelfde Zele (Vlasschaardfeesten).
Als supporters hadden we Luc zijn ouders, we hadden ze uitgenodigd voor een etentje bij ons en zodoende gingen ze graag mee. Een avondetentje met gebraad en kroketjes werd een middagetentje met rijst en kip :-), alles voor de sport.
Ieder zijn eigen wedstrijd dus, gewijzigd parcours met 5 ronden van 1.6km o.a.doorheen de winkelstraat De Warande. Veel volk en gezelligheid rondom de markt van Beveren.
Mijn kuit wrong nog een beetje tegen, ook na 3 km loslopen, zodoende rustig proberen te starten, Luc ging ook iets behoudender starten voor zijn eigen wedstrijd.

Op de lus van de Oude Baan konden we elkaar zien bij het kruisen, toen ik de laatste ronde aanvatte kwam Luc al aan de andere kant aangelopen om te finishen als 14° van de 216 aankomsten. Ik liep m'n laatste ronde en finishte als 5°dame en 80° totaal.


Uitslag
                       
                                 

   

                              

18 08 2014 Evergem 13.5km

Na een week vakantie Frankrijk hadden we deze wedstrijd aangeduid om terug de draad op te nemen. Een avondwedstrijd op maandag waar we gelaten naartoe gingen, geen zenuwkes dus voor éénmaal, integendeel, tijdens de autorit in slaap gevallen :-)

3 afstanden 4.5, 9 en 13.5 km, doordat we niet zoveel fut hadden twijfelden we nog even om de 9 km mee te doen, maar m'n schatje besliste dan toch maar om samen de 13.5 km aan te vatten.

 

Aan de hand van de kleur van de nummers kon je zien wie welke afstand ging doen, ik had enkel één dame opgemerkt van onze afstand. Bedoeling was haar eventueel te kunnen volgen van bij de start. Dat lukte vlot, we liepen comfortabel in een groep van 8.Ondertussen was het al serieus aan het regenen bij de aanvang van de tweede ronde. (zie foto) De laatste ronde was onze groep uitgedund tot 4 door de finish van de 9 km-lopers. We namen de leiding en bepaalden nu zelf het tempo, bijgevolg moest de andere loopster stilaan afhaken, 25m werd 50 tot 100m naar de finish toe.
Ik kwam als eerste dame over de meet van de 8 over de lange afstand. Kon niet anders dan tevreden zijn.


Uitslag

dinsdag 19 augustus 2014

11 08 2014 Beklimming Mont Ventoux (Start Bedoin)

Met onze reis naar Zuid Frankrijk hadden we al een paar plannen op zak betreft bezienswaardigheden. Tussen haakjes hadden we ook de Mont Ventoux aangeduid aangezien we daar een huis hadden gehuurd op amper 50 km. Naargelang we onze eindbestemming bereikten in Uchaux zagen we regelmatig in de verte de top liggen wat ons kriebels deed krijgen. We zouden hem opfietsen één van de komende dagen.


3 mogelijke beklimmingen,  Sault, Malaucène of Bedoin,..... van "gemakkelijk" naar moeilijk, als we hem dan toch gingen aanvallen, de zwaarste kant langs Bedoin dus waar regelmatig de Tour De France passeert.
Luc had me eerst wel in de waan gelaten dat je af en toe kan bekomen op de vlakkere stukken, dit bleek echter minder waar,geen meter vlak vanaf de start:-)


Na de eerste "vrij" gemakkelijke kms (4 à 5%) begonnen de zweetdruppels, ni normaal, te stromen, geen afkoeling en lekker weertje waren de oorzaak. Zeker bij onze enige bevoorradingsstop waren we al kletsnat na 7km.
Gelukkig zaten we nog een tijdje in de bomenzone waar de schaduw welgekomen was, maar het klimmen bleef steil. Luc reed af en toe voor me uit om foto's te kunnen nemen en zodoende eens zijn eigen tempo aan te vatten om me terug in te halen, een duwtje was het sein dat hij terug aangepikt had. En zo gingen de kms al zwoegend voorbij en werden de bossen dunner en dunner, teken dat we al op een mooie hoogte zaten. We werden af en toe ingehaald maar staken ook verschillende fietsers voorbij, hierdoor wisten we dat we een goede basisconditie hadden van het lopen. Toch was regelmatig drinken de boodschap om onze reserves niet te diep te moeten aantasten.
Terwijl we de laatste bomen achter ons lieten kwamen we aan de befaamde chalet waar de gemakkelijkste beklimming uit Saul samenkomt met die van Bedoin. Hier haakte Luc even af om foto's te nemen van de zijkant van de beklimming.

Ondertussen zwoegde ik verder in m'n eentje... en na één van de bochten braken de emoties bij me los bij het zien van de beruchte toren van de top van deze immense berg. Gelukkig was ik nog alleen maar toen Luc terug aansloot kreeg hij ook dezelfde intense emoties, vermoeidheid, bijna voldane sportkriebels, moeilijk te verwoorden dit gevoel.Toen de eerste fotografen opdoken
wisten we dat we aan de laatste loodzware km bezig waren aan  11% stijgingspercentage.Doorbijten..... de wind, de afgelegde 21 klimkilometers en de top in zicht. De laatste scherpe bocht en we finishten in een nettotijd van 2.5u. Toch wel zeer tevreden met dit tempo van mezelf. Hierboven namen we een verdiende rustpauze met de nodige foto's.
De grote vrees van mezelf voor de afdaling viel best mee, na enkele kms van 50km/u ging het vlotjes naar 60km/u tegen de koude wind in. Hoe verder we daalden hoe warmer het werd. Bij het naderen van Bedoin trokken we onze windvestjes uit. Na het inleveren van de fietsen konden we niet weerstaan aan een zalig terrasje, voldaan en gezelligheid troef.

ONVERGETELIJK !!!!!