zondag 16 oktober 2022

15 10 22 Cross Wommelgem

 Voor mij de eerste cross van het seizoen, bedoeling was om heel de winter zo te overbruggen, ik sukkel echter (te veel) met mijn knieën en haglund-enkel dat ik dit moet afwachten of dat gaat lukken. Vandaag met veel pijn na de cross van gisteren aan de enkel, zodat ik zelfs niet kan gaan loslopen vandaag. Nogmaals een bezoek aan de dr dringt zich op. Maar genoeg gezegd over die perikels.


Vorig jaar had ik rond deze tijd al gezegd dat dit jaar de kleinzoon Gilles zijn eerste crossje zou lopen, vorige week was zijn doop in Brasschaat, gisteren dus in Wommelgem, hij doet het graag dat is het voornaamste. Zo had Stephen hem vorige week mee begeleid en ging het niet al te vlug voor Stephen (moet ook niet), Toen Stephen daarna zijn eigen wedstrijd liep kwam Gilles doodleuk even naast zijn pa lopen, vlugger dus dan in zijn eigen wedstrijdje tot wenkbrauwengefrons bij Stephen :-)

Er stonden trouwens 4 Thoenen aan de start vandaag, nichtje Miranda, goed op dreef dit jaar, had haar persoonlijke tijd op dit parcours verbeterd. Sonja had na onze reis naar Ibiza een verkoudheid opgedaan bij teruglomst en had te veel hinder om mee te kunnen doen helaas.

Nu in Wommelgem had ik voor gewone loopschoenen gekozen om mijn enkel zo min mogelijk te belasten, Gelijkmatig tempo dat ik kon volhouden zonder een terugval, iets trager dan vorig jaar maar no problem. Stephen daarna zijn wedstrijd dus met in gedachte dat hij vorig jaar 1 sec trager was dan ik, toch maar mijn chrono opgezet.... 2 sec was ik vlugger geweest :-) weerom peanuts. Nu die enkel evalueren of ik volgende week in Schoten kan meedoen. 

Uitslag