maandag 8 augustus 2016

07 08 2016 Fietsdodentocht 100km

Vorig jaar konden we niet deelnemen omdat ik moest werken met de nacht, al zeer lang aangestipt dus nu gingen we (zeg maar fietsen)  er voor....100 km.

 

Ideaal weertje en de tegenwind  bij de start, dat betekende meewind bij het terugkomen met vermoeide (?) benen.
De eerste 20 km konden we wieltjeszuigen bij 2 sportieve fietsdames, totdat ze op bepaald moment opzij gingen om ons de "kans" te geven om in de wind te rijden met een gevolg in ons wiel. 20 km in de wind was ons deel wat toch al zwaar was met nog 60 km in ons achterhoofd.


Toen de eerste beklimmingen zich aandienden wisten we dat we bijna halfweg waren voor een tussenstop om onze energievoorraad aan te vullen (meli-honingkoekjes, suikerwafels, Leffe, cola zero :-))
Het viel best mee na onze rustperiode met onze koersbenen. Na enkele kms kwamen we in een zeer mooi groepje. Ondertussen hadden we meewind en ging het tempo zelden onder 36km/u. De brouwerij Palm in Steenhuffel was ons volgende doel wat we ook redelijk gemakkelijk bereikten dankzij ons groepje.


Een keifrisse Palm was zalig in ons keeltje.


Nog even plasje en banaan/appelsien innemen om de laatste 15 kms af te haspelen, nu met ons tweetjes.


Thuisgekomen lekker een zelfgemaakt pasta'tje gegeten en een totaal voldaan gevoel. Voor mezelf  een zwaar weekend maar zo hebben we het graag. 


06 08 2016 Triathlon De Bres


  Al de hele week naar uitgekeken, zelfs de 2 laatste dagen looprust enkel 1 dagje fietsen naar werk om de stijve spieren na vorige week los te maken. Sonja fotografe van dienst waarvoor dank alweer in afwachting van haar triathlon binnen 2 weken.


Op weg naar de inschrijving kwamen we onverwachts Pascal Geerts, Vanessa en vrienden tegen op een terrasje. Als supporter voor één of andere AA-er dacht ik. Ook al wist ik dat Pascal al een tijdje met triathlonplannen in zijn hoofd zat, hij ging dus zelf meedoen, keitof en wetende hoe hij zich moest voelen voor zijn vuurdoop.


Ik ging het zwemmen zonder zwemsuit proberen, niet te koud dacht ik en niet veel voordeel tov van het
uitkleden voor de fietsproef, tijdswinst was de bedoeling.


Zoals elk jaar veel volk en nu goed (vooral droog) weer, ideaal dus. Bij de zwemstart was het even fris maar toch goede condities om te zwemmen. Meer masters dan 2 jaar geleden (111 tov 70) maakten het dan weer moeilijker om vrij te zwemmen, 2 maal opgehouden door dwarszemmers om dan toch in mijn ritme te geraken. Na 100m ging ik stillekes vlugger dan de naasten, goed teken dus.
Bij de eerste helft uit het water en de fiets op wat vlot ging.


Nu was het weer zaak om een goede tempogroep te vinden en in tegenstelling tot de duathlon in Loenhout had ik geen krampende kuiten en dit zou zo soepel blijven. Zwemmen minder belastend voor het fietsen tov lopen (duathlon). Het tempo schommelde van 38 tot 42 km/u door de wind.
Laatste kms beetje los rijden van de spieren. Zoals de veldrijders met de fiets over een balkje wippen en lopen maar. Ik wou nu toch iets meer geven dan andere jaren, dat lukte ook met mn beste looptijd +1sec ooit hier. De armen met een rode nummer op (masters) hield ik in t'oog om in te halen.
Bij het zien van de tijdsklok moest ik er een 15 min aftrekken om mijn tijd te kennen door de verschillende starttijden. Het bevestigde dat ik weer onder het uur was gebleven, weliswaar 5 secondjes trager dan 2 jaar geleden maar ook 2 jaar ouder :-) 59'27"


Achteraf bekeken blijkt een zwemsuit voor mij niet veel verschil te maken. Ik kwam als 26° van 111 masters uit het water en daar ben ik fier op. De tijd die ik win met het zwemmen die verlies ik met het pakje uit te trekken. Goed om weten voor volgend jaar want dan wil ik er weer bij zijn, veel te leuke sportervaring. Bompa of niet, 50 jaar dan :-)

Watermeloen smaakte

 Tenslotte ben ik als 13° master geeindigd van 111 aankomsten. 69° van 359 totaal.
Pascal kwam als 167° aan voor zijn eerste deelname. Ik ben er van overtuigd dat hij de smaak te pakken heeft en elk jaar vorderingen kan maken door meerdere triathlonnetjes mee te doen, ik leer alvast nog steeds bij.

Uitslag