zondag 9 juli 2023

03 07 23 Watervliet Lauwerijnloop 12,6km

Jaarlijkse zomerse traditie in ons weekje thuisverlof, op een maandagavond lopen in Watervliet. Enorm veel wind in de polder met nu aangename temperatuur tegenover vorig jaar. Dit zou voorlopig mijn laatste wapenfeit zijn aangezien ik mijn knieën later op de week ging laten behandelen met een PRP behandeling waar ik nog op terug kom in dit verslagje. Sonja had ik ook overhaald om de 12,6km mee te doen aangezien ze deze week op training goed bezig was.


Nog even genieten van deze koers wetende dat we meer tegenwind dan meewind gingen hebben, zeker met de meewind in de start zou het gevaarlijk zijn om te hard van stapel te lopen, Sonja ondervond dat na 2 km dat ze gas moest terugnemen ook al had ik haar gewaarschuwd :-). Na 2 ronden had ik er velen van de 8,4km ingehaald, Toch wou nr 244 me terug inhalen voor zijn finish, ik keek even opzij toen ik mijn derde ronde aanvatte :-)


De laatste ronde was het pas echt alleen lopen, in de verte een jonge kerel die ook tegen de wind aan het vechten was liep niet echt uit maar ik kwam er ook niet dichter op. Dit zou mijn plaats worden want achter mij ook niets te bespeuren. Trager dan vorig jaar dankzij de knieën. (derde +50)


Nu was het wachten op Sonja, ik was een beetje ongerust of ze was blijven lopen met haar kwaaltjes. Toch zag ik ze in de verte komen aanlopen met haar klassieke fris uitziende loopstijl. Met een tempo van meer dan 11km/u mocht ze zeer tevreden zijn. Juist naast het podium bij de dames maar wel eerste +50 dame

PRP-behandeling verklaard:

Er wordt dus een gewone bloedafname gedaan, via de centrifuge wordt het plasma gescheiden (lichte kleur) en dit wordt terug ingespoten in de kniepees die voor chronisch ongemak (ontsteking) zorgt. 



Blijkbaar wordt je lichaam het gewoon als je een chronische ontsteking hebt en bekijkt het dit niet meer als mankement. Met de injecties (redelijk pijnlijk) gaat men de ontsteking stimuleren waardoor het lichaam (hopelijk) terug gaat reageren en de genezing zich inzet. na de injecties ben ik wel even terug moeten gaan liggen op de grond toen ik zwarte plekken zag aan de bureau van de dr. Naar het schijnt komt dit zeer veel voor na zulke injecties.


1 week rust, 1 week lichte oefeningen en daarna hopelijk lichtjes fietsen en lopen. Indien na 6 weken geen verbetering. Tweede sessie. Hopelijk blijf ik daarvan gespaard.

 Uitslag