zondag 25 maart 2018

24 03 2018 Stabroek 10km

Wommelgem maar net verteerd en al een zware km-week achter de rug. Ikzelf had samen met Sonja donderdagavond 20km gelopen. Daar voelde ik een lichte verstijfde kuit, vrijdag rustdag en zalfjes smeren. Hopelijk geen last in de polderloop bij mooi weer en veel minder wind dan vorig jaar.
 
 
 
 
 
 Ik zou ook nog eens voor eigen rekening lopen, ik had er wel zin in zodat ik toch mijn wedstrijdloopschoenen maar aan deed. Lagere zool dus gevaarlijker voor de kuiten (achteraf gebleken). Ik had al tegen Sonja gezegd, Elke Beerlings volgen en ik ben content.Elke Beerlings mee op sleeptouw tot km 7....
 
In volle marathontraining, dus veel kms maken, 5km inlopen 10km wedstrijd, 5km uitlopen de bedoeling. De start ging snel, Sonja beaamde dit, het explosieve zijn we even kwijt geweest.
 Sonja pikte in het zog van Vincety Apiecionek aan, in het verleden een goede waardemeter voor haar. ik zag in de verte Elke lopen inhaalwerk dus van 100m voor mij.
 
 
 

Terwijl Sonja Vincenty moest laten lopen, haalde ik Elke in, voor mij teken om haar tempo te blijven lopen, snel genoeg. De kuit voelde stijf aan en op 3km van het einde voelde ik een scheut, verrekking dus en gedaan koers, rustig binnengehuppeld om in de uitslag te komen :-)Sonja zag wel af betreft adem, maar eindigde nog mooi met een inhaalbeweging op een voorganger. En ...eerste plaats +45. Haar 5km uitlopen moest ze wel alleen doen. Mijn zorg is nu om zo snel mogelijk terug met Sonja het marathonschema te volgen. Zojuist alweer haar 20km achter de rug, ik met fiets en klein verzetje haar bijgestaan....zonder kuitpijn, wel met hartpijn :-) Sonja heeft toch een weekend van 40km achter de kiezen/kuiten, blij voor haar, nu recupereren, ieder op zijn manier.

Uitslag