donderdag 2 mei 2019

01 05 2019 Nieuwkerken 10km

Met amper 2 dagen tussen de 10 miles in Antwerpen en de corrida hier zou het vooral voor Sonja kwestie zijn van hoe was haar recuperatie geweest?

Ik ging voor de eerste maal na een maand geleden ziek te zijn geweest eens testen. Ook zou afhankelijk van dit gevoel de beslissing genomen worden om in Visé 1/2 marathon solo te lopen of toch bij Sonja te blijven. Onverwachts was kozze Jo ook aanwezig nadat ik de link vorige week had doorgestuurd. Stephen had al laten weten met te stijve benen te zitten (Antwerpen) en gaf daardoor forfait.




De gebruikelijke gedoseerde start en al vlug liepen we met 3 voor de derde plaats, o.a. Herman D'hondt was al vlug ongenaakbaar. Nico Van de Water en een nog jongere Walo-atleet waren m'n metgezellen de komende 4 toertjes.

 
 

We spraken af om af te wisselen qua kop doen, dat lukte vrij aardig. De derde ronde voelde ik toch de kleine restantjes antibiotica (?) in de spieren. Ik kon niet meer overnemen en moest steeds meer gaten laten en in de laatste ronde afhaken.

 


Juist boven die verdomde 39min.... en ene seconde. Ik had minstens die 38min verwacht dus beetje grr. Sonja ging naargelang hoe de benen voelden haar koers indelen. Dit lukte vrij aardig want halfweg kwam ze door in 22'50". Echter in het midden van de derde ronde kwam er een 10 miles-dipje volkomen normaal denk ik dan. Ze finishte tenslotte na een weer betere laatste ronde (in t'kopke?) in 46'45" zeer lang geleden nog eens onder de 47min, sterk dus en vorm aanwezig.
Jo had op reserve een tijd van 45'37" hij gaat zijn debuut op de halve marathon doen ook in Visé.



Ondertussen heb ik al besloten om in Visé een record proberen te verbreken.... dat van Sonja op de halve, als haas ga ik er alles aan doen om dit te doen lukken voor haar, 1u45'20" daar onder geraken dus.

Uitslag

Foto's: Marc Van Hove waarvoor dank

woensdag 1 mei 2019

28 04 2019 Antwerp 10 Miles

Zoals elk jaar hadden we onze loopklassiekers, Wommelgem, Wachtebeke en Olmen afgewerkt als voorbereiding en om te pieken naar "onze" wedstrijd in Antwerpen. Het weer was ongeveer 15°gr frisser dan vorige week in Olmen. Ideaal dus, zelfs regenweer.

 

Omdat ik daardoor een gevoel had dat er wel eens een scherpe tijd in zat voor Sonja (alhoewel zij dacht van niet...met 1u17' tevreden) had ik toch maar de tussentijden op basis van 1u16' opgeschreven op mijn hand. Stephen voor de 2°x van de partij in Antwerpen ging voor onder 1u10'. Door een misverstand bij de inschrijving hadden ze ons in wave 3 gezet, gelukkig konden we van Luc De Vocht van de AA-kes klevertjes voor wave 1 krijgen waarvoor dank nogmaals.

De eerste kms gingen zo voorbij en op km 4 in de Kennedytunnel wist ik al dat ze serieus voor zat op het schema van 1u16'. De eerste helft van deze wedstrijd is toch altijd de zwaarste ook al is er op het einde de konijnepijp nog. Halfweg 37'30" zeer netjes, wel meer kasseien dan vorig jaar door de werken op de kaai.

 
Een korter stuk op de kaai dus en op weg naar de St-katelijnevest wat opmerkelijk vlotjes ging tegenover andere jaren. Goede startpositie toch wel belangrijk. De Meir was weer de place to be voor de toeschouwers waar we over een groene loper voorbijkwamen. Ook hier wijziging van het parcours met veel kleine straatjes met kasseien en veel bochtwerk tot op de paardemarkt. Ik de oriëntatie even zoek maar we liepen de andere richting uit. Hoek om en op de 13km doorkomen in 1u00'11"zeer hoopvol dus.
 

 
Bij de afdaling in de waaslandtunnel liet ik haar begaan, aangezien ze goed kan afdalen was het aan haar zelf om haar snelheidslimiet te bepalen. Bij het klimwerk zou ik haar wel ondersteunen.
 
Het aftellen was ondertussen begonnen toen het tempo bergop lager ging. 1u15' gingen we zeker halen zei ik haar al. Nu mocht ze niet meer afgeven in de laatste km.
 
 










We zagen de klok optellen.... 1u13' zelfs nog, maar dat gaat vlugger dan je denkt, onder de 1u14' lukte net niet. Als het nog eens zulke ideale omstandigheden zijn moeten we na de Kennedytunnel en het justitiepaleis toch eens gokken om daar sneller te lopen en zodoende op 1u13' te finishen. Ze liep wel haar tweede beste tijd ooit in Antwerpen 14sec boven haar record 2 jaar geleden toen pa er nog bij was.

























     5° dame +50 van 550, 100° van bijna 8000 dames en 2122° van 22522 aankomsten daar mag ze zeer tevreden mee zijn.
Stephen liep sterk met een tijd van 1u08'09" maar daar zijn nog mogelijkheden om daaronder te duiken.



                           Filmpje van nichtje Shana... ferm supporterke zoals je kan horen