zondag 6 april 2014

Kastelenloop bis

Aangezien de prikkel aanwezig was, na de zeer leuke gezamelijke wedstrijden met Sonja, mijn eigen vorm eens getest. De laatste 4 jaar is het parcours hier gewijzigd naar een juiste 10km afstand (vroeger 9.5km) dus ideaal om een correct inzicht te krijgen.
Onverwachts warm weertje en niet te veel wind, enkel 1 nadeeltje, na mn eerste nachtshift en dan nog om 8u45 gewekt in volle slaap door een overijverige onaangekondigde leverancier van een hoop lavastenen incluis schanskorf. Toch even fietspad moeten vrijmaken om dan terug bed in te duiken, dit terzijde.
Aan de start nog zoen aan t'vrouwke en beetje vanvoor gaan staan (toen ik enkele concurrentes van Sonja dichter zag staan besefte ik dus wat ze zelf hieronder al opperde, te ver achteraan)
Niet te vlug starten om al na enkele kms velen op te rapen en mijn plaats in te nemen en tempo zeker niet te laten zakken was de gelukte doelstelling. Niet al te soepele benen, op karakter dan maar.
Tijdens de wedstrijd veel aan Sonja gedacht (warmte) en onderweg ook even aan mn overleden kat Micky die ik daar ooit een mooie rustplaats gegeven heb aangezien ik hier jaarlijks voorbij loop in deze wedstrijd :-) RIP.
Naar het einde van de wedstrijd een gerust gevoel van mijn 29° totaalplaats te kunnen vasthouden. Doel onder 40 min lukte met 38'55" (zelf geen 39 hihi), top 5 van de masters +40.
Voor Sonja vreesde ik wel, na mn finish haar tegemoet gelopen en onverhoopt kwam ze al vlug met de gekende dames aangelopen, een mooie spurt zelfs en 47'13" jawadde, een jaar cross heeft haar sterker gemaakt plus de regelmaat van het trainen. Ze kan dus ook zonder mij een perfecte koers lopen, al wil dat niet zeggen dat ik ze niet meer vergezel, te beginnen volgende week, 10 mijl Wachtebeke als training..... Antwerp 10 miles... onze koers komt dichterbij. Enkel haar billeke elke dag insmeren.... no problem for me !