dinsdag 5 juli 2016

03 07 2016 Zele 10 km

Als tussendoortje voor onze volgende vakantie naar Griekenland hadden we deze 10km-wedstrijd in Zele nog gevonden op de kalender, een braderijloopje van 5 toertjes (lussen) doorheen de winkelstraat van Zele. Aangezien ik nog beetje hinder had van het zware weekend (triathlon en 2 dagen voetbal met Stephen) bleef ik bij Sonja. Pa en ma gingen mee supporteren.

Onze trouwe sups op de achtergrond


Redelijk warm en beetje wind tijdens ons loslopen, 1 km heen en 1 km terug was 1 toertje. Lichte klinkertjes voor het keerpunt maakten het een beetje lastiger maar wel gemakkelijk door de lussen om Sonja haar concurrentie in het oog te houden.

Toertjes van iets meer dan 9 min was de planning, na de start was Sonja vierde dame na het eerste keerpunt. De tweede ronde haalden we er eentje in en liep ze op een tweede plaats van haar reeks die ze niet meer zou afgeven.

Tijdens de laatste ronde berekende ik dat een tijd rond 47 min mogelijk was. De laatste 200m zag ik had het onmogelijk zou zijn om onder de 47 te blijven en maande ik Sonja aan om niet meer te forceren aangezien ze toch wel aan het afzien was.

47'02" tikte de klok af, mijn foutje dus dat ze niet onder de 47 binnenkwam :-) maar podium achteraf was alweer een feit.