maandag 8 mei 2023

07 05 23 Halve marathon Visé

 Een klassieker met een fantastische organisatie in een decor langs de Maas die me blijft uitdagen, zalige koers.



2 weken op voorhand plots de kriebels voor de halve aangezien ik in het ritme van de wedstrijden ben en hier al vele malen gelopen heb met telkens een vakantiegevoel.


Ook juist voor de start kriebels met een drone die over ons vloog en bijhorende beats, juist voor het startschot speelden ze "You never walk alone" de song die ook op mijn vader RIP zijn plechtigheid werd gespeeld, deed me het toch moeilijk krijgen, hij zou dus mee mentaal aanwezig zijn.


Al vlug zaten we na 500m op de lange klassieke kasseistrook, het zouden de enige kasseien worden van het prachtige parcours. Ook al loop je langs de Maas, toch her en der kuitenbijters. Het was hetzelfde parcours maar de start en finish waren verschoven uit het centrum weg.


Het was verrassend warm, grijs , windstil maar zacht, het water zou welgekomen zijn.


Bedoeling was de pacer van de marathon 3u te volgen maar helaas was die er niet, eigen koers indelen
dus en dat bleek na 10km toch iets te snel. Een iets trager tempo aangenomen om toch te kunnen blijven "genieten". 1u30 zou er helemaal niet inzitten, als ik dat ooit nog kan?




Halfweg rond de 47min, de beelden van jaren geleden dat ik met Sonja hier de marathon liep kwamen terug.  Op de brug van de Maas op 14km wist ik dat Sonja hier ging staan, ik had al een gelleke op, zij zou het tweede aangeven wat ook gebeurde.


De laatste 5 kms kon ik echt genieten en liep ik terug soepel, in gedachte er bijna te zijn en nog vele lopers van de 10km (die later gestart waren) in te halen.


Nog een lang grindpad waar het zeer warm was was het laatste afzienpunt, langs de Maas met nog 3km te lopen ging het vlak en vlot.


Langs heel het parcours stonden camera's die deze prachtige foto's maakten, Even gek doen kon er nog af dus.


Met de finish in zicht kon ik het tempo er nog goed inhouden, ik had dus mooi gedoseerd.


Met een tijd van 1u36 ben ik normaal niet tevreden, gelukkig kan ik dat allemaal relativeren, met nu er op terug te zien, keitoffe koers. 





Wat ook traditie is als we in Visé zijn, even naar Maastricht om aldaar een chinees restaurant te doen en nog wat te winkelen. Kwestie van Sonja die zich toch opofferde om mee te gaan en om 6u uit bed voor de lange trip ook haar ding te laten doen. Het weer was er dik ok voor. volgend jaar terug als alles normaal verloopt.