dinsdag 1 januari 2019

30 12 2018 Nieuwkerken 10,46km

De laatste wedstrijd van 2018, een 10km die achteraf 10,46 km bleek te zijn op Koentje Steeman zijn nieuwe Garminhorloge :-)

Mijn flashy wedstrijdloopschoenen aan , dus ik wou vlammen en pogen onder de 39min (op 10km) te geraken. Goed uitgerust tegenover de kerstloop in Burcht dus zou moeten lukken.


Mijn eigen start, Bartje Verbruggen en Koen liet ik wijselijk gaan, Herman Dhondt daar dacht ik nog geeneens aan, te snel. Slim van mij want na 2 toeren was Bart ingehaald...hij stopte zelfs met één of ander " te vlug gestart gevolg".





Sonja had zich vanachter gezet dus veel te rustig gestart, volgens mij toch. Mee zijn met de "concurrentie", daarom doe ik dat dus meer vooraan starten. Ze leert het ooit nog wel eens :-)





Ik had een jongere groep lopers kunnen bijhalen waar ik de 3° ronde van de 4 kop deed. Het zat zeer goed met mijn benen, eindelijk dat vormgevoel terug. Op het einde een knipoog naar één van die gasten die dan besefte dat hij de kop mocht overnemen.



 
In zulke omstandigheden waar je moet aanklampen en dat dan nog lukt ook kun je schitterende tijden lopen. Zeker naar de laatste km waar het groepje verscheurd werd ga je dan nog even tot het uiterste als het goed zit, nu dus zeker het geval.
 
Los op kop van de bijgehaalde groep


Zodoende sterke finish in 39'55" gemiddelde van 15,7km/u, omgerekend 38'07" op de 10km. Tweede +50 master.



Zoon Stephen, de laatste maanden goed aan het trainen volgens zijn doen toch, was ook aanwezig. Hij bleef 3 rondjes bij Sara Wuytack om de laatste ronde op gevoel nog te versnellen, slimme koers dus. Als hij echter mij ooit op deze afstand wil verslaan zal hij zijn trainingskilometers moeten opschroeven. Een 5 minuten komt hij voorlopig nog te kort. Wel mooi 19°/40 in zijn reeks.


Sonja had ondertussen een prachthaas  voor haar. De Vincenty uiteraard, 70 jaar maar onverslijtbaar. Uit de wind zetten, aanmoedigen, en nog eens aanmoedigen dat ze moest doorgaan toen hij moest lossen, geweldige sterke kerel met een enorme loopcarriere en ervaring op zijn palmares.

 
Vincenty, respect voor het hazenwerk voor Sonja
Hierdoor eindigde Sonja ook sterk, s'avonds voelde ze nog steeds dat ze toch wel haar pijngrens beetje verlegd had ondanks de slechte startpositie. Ook tweede achter Sara bij de dames +45
49'32" of 47'21" op 10km.... handig de link hier links op de blog om tijden te berekenen :-)
 
Foto's: Marc Van Hove en JP waarvoor dank