zondag 2 april 2023

01 04 23 Wachtebeke 10 mijl

 Na de 10 mijl Wommelgem hebben we een weekje vakantie gehad met veel sportkms. Daardoor had ik veel zin om in Wachtebeke te starten, onder 1u10' was mijn realistisch doel maar de voorbije regen en het parcours kennende deed me een beetje vrezen.

En inderdaad, de eerste 5km vielen nog mee van plassen en dergelijke maar het werd enkel erger en erger, het was kiezen tussen diepe plassen of langs de rand lopen wat risico inhield voor slippartijen. Ik koos voor de plassen soms tot aan de enkels, kletsnatte voeten dus. Zelfs op de verharde macadam langs de waterlopen lagen van die "lentedingen" die van de bomen waren gevallen die het ook al vettig maakten.



Wind, regen en te koud voor mij, meestal krijg ik op deze wedstrijd het eerste lentegevoel, dat was nu niet het geval. ik liep ook veel alleen wat geen uitvlucht kan zijn want in het covidjaar liep ik toen 1u04' solo.

Alles er uit halen wat kon was het doel, onder 1u10' was al uitgesloten. Het werd 1u11', op het golfterrein met de vele bochten was nu een omleiding, daardoor moest je even door een stuk weide waar je spikes van 15mm kon gebruiken, niet leuk voor een 10 mijl, Tenslotte op de macadam terug het tempo tot de finish.

Sonja had alles gevolgd met de nodige foto's, zij is nog even buiten strijd, doel de 10 mijl in Antwerpen ook al heeft ze dikke twijfels om mee te doen op advies van de artsen. Het zal dus misschien weer solo worden voor mij. Nu op paasmaandag de volgende wedstrijd in lentetemperaturen in Olmen. Enkel zo krijg je de vorm, als die ooit terugkomt :-) We genieten vooral.




Uitslag

Sonja bedankt voor de support en de foto's ondanks het slechte weer, love you xxx