zaterdag 18 december 2021

11 12 21 Aflossingscross Schoten

 Paar weken geleden nam Koen Steeman contact met me op met de vraag of ik een ploeg met hem wou vormen voor de aflossingscross, een voorlopig (?) éénmalig concept ter ere van 60 jaar Kavvv.

Als derde man stelde ik Stephen voor als hij al geen ploeg vormde met De SAV'ers, Stephen hapte toe. Daaruit kwam de logische indeling van de "Oentjes" onze gelegenheidsnaam:

1560m Stephen Thoen , 3130m Luc Thoen, 4700m Koen Steeman

Stephen moest alles geven dus, ik volle bak vertrekken en proberen niet af te geven, Koen moest zich beetje doseren.

Na de start kwam Stephen als ongeveer 8° positie van 70 ploegen aan om mij af te lossen, Ik heb dan toch ongeveer 2 jonge gasten en Dirk Vermeiren moeten laten voorgaan zonder iemand in te halen. Het parcours lag redelijk vettig en op de smalle doorgangen was moeilijk voorbijsteken voor Koen vooral.

Toen Koen na zijn derde ronde aankwam moest hij nog een spurt met 4 betwisten waarvan hij er eentje moest voorlaten, ik dacht dat we tiende waren gefinished, het was 11° bleek achteraf, met 1 sec verchil. Toch blikken we tevreden terug met onze mixed ploeg van Sav, Klp en AA, de vriendenclubs wordt niet voor niks zo genoemd... al 60 jaar.

Bartje op de achtergrond, ne "jonge" die me nog ging inhalen

Uitslag