zaterdag 25 juli 2020

25 07 20 Trail des fantomes 20km (en 2 weken later samen wandelen)

Vandaag was het dus zover, mijn ingeschreven datum om deze trail te lopen. Wel,... dan weer niet de Marathon Van Antwerpen, onzekerheid? Corona blijft lastig doen en blij dat ik toch maar vol kon gaan vandaag met wel zekerheid in veilige omstandigheden.

 

Heel de week de uitslagen al bekeken aangezien deze trail verspreid wordt gelopen, corona hé. Zo proberen in te schatten waar ik zou uitkomen. Manuela Soccol een damestoppertje ( WK marathon Qatar en olympisch atlete) had deze ook al gelopen, Het was dus achter deze plaats dat ik verder ging kijken naar haalbare tegenstanders om zodoende mijn plaats in te schatten.  Ook nog loopdagen tot in augustus zodat het steeds nog voorlopîge uitslagen zouden zijn.



Robbe Stroeckx van de AA-kes had deze week al met mij gechat aangezien hij ook ging lopen vandaag weliswaar de 27km pff. Uit dat gesprek had ik toch wel wat angst overgehouden wat zou volgen. We spraken af om voor de wedstrijd even te overleggen.





Als supporters waren vrouwtje Sonja en haar zus Chris erbij. Veel zagen ze me niet aangezien we in de Ardense bossen doken steeds lopend in nabijheid of zelfs 2 maal in de Ourthe.



Op zoek naar de start 500m verder waar de eerste tijdsmat lag voor start en tevens finish. Onderweg zouden er nog 2 matten liggen voor de tussentijden en kontrole. Na half 10 vertrok ik, helaas weigerde Sonja haar sporthorloge die ik leende in gang te schieten, sporthorloges en ik, dat wordt nooit iets....en weg was ik.

 

 

De eerste kms gingen zeer vlot licht dalend, en zeker na 5 maanden (1/2 marathon Kruibeke) nog eens een wedstrijdgevoel waardoor ik euforisch was.... maar toch doserend op gevoel voor de komende 1000 hoogtemeters die ik moest overwinnen, plus het lastige afdalen op oneffen paadjes en veel te steil soms.. Ik had in de euforie vergeten naar mijn startuur te kijken dus ik kon geen exacte inschatting maken onderweg betreft de tijd. Maar wat ik onderweg allemaal tegenkwam.... aan de oeverkant over/ onder rotsen en bomen kruipen, ambetante keien, boomwortels, en beklimmingen waar je niet kon oplopen maar kruipen, met behulp van touwen zelfs. De 2 oversteken los door de Ourthe, natte voeten die vrij spel hadden in mijn loopschoenen, éénmaal op m'n kont naar beneden schuiven na een bijna koprol in de netels en braamstruiken, het was gevaarlijk soms.


Toen mijn loopschoen naar rechts wou en mijn voet naar links liep het even fout. Ik knalde met mijn enkel tegen een rotskant, pijnlijk bloeden en dan nog op een ader. Maar zolang je blijft lopen voel je dat niet echt. Wat me wel was opgevallen was dat ik enkel maar medelopers inhaalde, door niemand zelf gepasseerd, het ging echt goed en de trainingsarbeid van de laatste maanden leverde op, ook de rustweek deze week was wijs.
De tijdsmat na 8km liet al zien dat ik goe bezig was. Ondertussen de ene na de andere helling op en af tot ik plots het bordje laatste 5km zag....maar het zouden er nog 5 zware worden maar het motiveerde wel. Al lopend rekende ik dat er een onverhoopte toptijd in zat.... vleugels met stilaan verkrampte benen. Ik had me voorgenomen om de laatste km nog een spurtje te zetten.... nog 1 zware klauterhelling en ik kwam aan de startplaats/finish die op 5 m voor me lag.... geen spurtje meer dus. s'Avonds pas wist ik mijn juiste tijd, 4G in de Ardennen, daar kon de organisatie zelf niets aan doen. Een onwaarschijnlijke (voor mezelf) 2u 16 min... Nooit van kunnen dromen op dit parcours.


Van diegenen (ongeveer 30 dames/heren) die vandaag de 20 hadden gedaan had ik de snelste tijd, leuk maar chance dat de toppers van deze week een ander dagje gepland hadden.

De algemene (voorlopige rangschikking) liet me een mooie nipte top 10 plaats zien, al zullen de komende weken nog velen onder mijn tijd gaan die hun prestatie nog moeten leveren (laat het maar hittegolven) :-) Eindrangschikking volgt na 16 augustus.

Als ik echter de leeftijden bekijk.... de meeste vijftigers gaan naar La Roche voor een terrasje en doen niet zo gek als ik... maar dit gevoel is onbeschrijfelijk. (vooral de pijnlijke enkel haha)




Weetjes:

Robbe heeft in zijn reeks vandaag ook de snelste tijd gelopen ( dat waren die afspraken voor de start?) Voorlopige tussenstand 4° sterk
Ik heb geen spookskes gezien onderweg en gelukkig kwam ik de Du(i)vel pas tegen na de wedstrijd.
Afsluiten in La Roche zoals een normale vijftiger met biefstuk friet en leuk gezelschap is ook aan te raden.
Manuela Soccol was ook achter mij.... ook al heeft ze het licht opgenomen, het oogt mooi in de kader boven mijn bed
De eerste maal in mijn leven na een wedstrijd aangekomen aan de finish waar geen mens te bespeuren was...toch een vreugdedansje op mn eentje

Nadat ik tegen Sonja de beschrijving van het parcours uitgelegd had vonden we het beter om 2 weken later het parcours samen te wandelen.... een 6u deden we er nu over.... enkelen sfeerbeelden: