zaterdag 4 oktober 2014

04 10 2014 Knoeselloop 10 miles

Vandaag was normaal de eerste veldloop van het seizoen in Kalmthout aangeduid. We hadden echter opgevangen dat er ook de Knoeselloop in Broechem was waar we eventueel 10 miles konden lopen. Toch met de halve marathon Linkeroever over 2 weken in gedachten was de beslissing snel genomen. Sonja ging haar zevende 10 miles van het seizoen lopen en ik ging nog eens starten met persoonlijke ambities (1u05'). Voor de start kwamen we al snel vele bekende gezichten tegen, Geert Mertens met dochtertje en mama Tinne, ook Inge Lens en haar ventje Luc waren verrassend aanwezig.
Ook oktober hield ons nog even in de waan van de zomer... 23°C, niet echt Sonja haar lievelingsweer (om te lopen althans). Benieuwd hoe ze zonder mij aan haar zijde zou presteren.

1 kleine aanloopronde van 1 km ongeveer en daarna 4 grote ronden doorheen het mooie landelijke Broechem. Het cijferen na de eerste doortocht was al begonnen bij mij, ik zat op een tempo van een tijdschema 1u04. De eerste 2 ronden gingen vanzelf, daarna lichte terugval door gebrek aan snelle vele kilometers. Toch kwam ik nog mooi binnen op een 11° plaats in 1u02'57" ,verrast dat ik dit nog kon doordat ik toch zeer veel train aan de zijde van Sonja (knipoog).

Sonja had ik bij mijn aankomst juist zien vertrekken voor haar laatste ronde, in de verte zag ik ze al als derde dame met vlak achter haar de 4° dame. Een stevige aanmoediging zorgde ervoor dat ze haar derde plaats mooi verdedigde in een zeer mooie tijd van 1u18'04", tweede van de masters. Haar snelste tijd die ze al alleen heeft gelopen.

Volgende week ontsnappen we er niet aan, de eerste cross van het seizoen, als tussendoortje voor de halve marathon Linkeroever.... keep on running !!!

Uitslagen


zondag 28 september 2014

28 09 2014 Tom Van Hoosteloop 12 km

Dagje na de aflossing met lichtjes stramme spieren toch nog de 12km gaan lopen in Sinaai. Vorig jaar had Sonja daar op een 10 km haar record gelopen . Het was alweer bangelijk septemberweer, warm maar zo zalig. Het zou een training worden, het draaide niet echt soepel bij Sonja wat ook op mij oversloeg. Die snelle 2.5km daags ervoor was de reden. Geen erg, ook dit moet kunnen al heeft Sonja daar meer problemen mee (denken dat de vorm weg is).

Wat ik vroeger al meer heb meegemaakt is dat je bij mindere prestaties met een mooie prijs naar huis gaat. Sonja was toch nog de derde dame en haar verdienste was nog een mooie loopbroek. Een fles wijn en een salami was mijn aanwinst. Toch weer een sportief weekendje achter de rug wat ons deugd deed na redelijk inactieve periode om welgekende reden.

Uitslagen

video