zaterdag 4 oktober 2014

04 10 2014 Knoeselloop 10 miles

Vandaag was normaal de eerste veldloop van het seizoen in Kalmthout aangeduid. We hadden echter opgevangen dat er ook de Knoeselloop in Broechem was waar we eventueel 10 miles konden lopen. Toch met de halve marathon Linkeroever over 2 weken in gedachten was de beslissing snel genomen. Sonja ging haar zevende 10 miles van het seizoen lopen en ik ging nog eens starten met persoonlijke ambities (1u05'). Voor de start kwamen we al snel vele bekende gezichten tegen, Geert Mertens met dochtertje en mama Tinne, ook Inge Lens en haar ventje Luc waren verrassend aanwezig.
Ook oktober hield ons nog even in de waan van de zomer... 23°C, niet echt Sonja haar lievelingsweer (om te lopen althans). Benieuwd hoe ze zonder mij aan haar zijde zou presteren.

1 kleine aanloopronde van 1 km ongeveer en daarna 4 grote ronden doorheen het mooie landelijke Broechem. Het cijferen na de eerste doortocht was al begonnen bij mij, ik zat op een tempo van een tijdschema 1u04. De eerste 2 ronden gingen vanzelf, daarna lichte terugval door gebrek aan snelle vele kilometers. Toch kwam ik nog mooi binnen op een 11° plaats in 1u02'57" ,verrast dat ik dit nog kon doordat ik toch zeer veel train aan de zijde van Sonja (knipoog).

Sonja had ik bij mijn aankomst juist zien vertrekken voor haar laatste ronde, in de verte zag ik ze al als derde dame met vlak achter haar de 4° dame. Een stevige aanmoediging zorgde ervoor dat ze haar derde plaats mooi verdedigde in een zeer mooie tijd van 1u18'04", tweede van de masters. Haar snelste tijd die ze al alleen heeft gelopen.

Volgende week ontsnappen we er niet aan, de eerste cross van het seizoen, als tussendoortje voor de halve marathon Linkeroever.... keep on running !!!

Uitslagen


Geen opmerkingen: