zaterdag 27 april 2019

22 04 2019 Paasjogging Olmen

Een klassieker waar we graag terugkomen in de stille kempen..... maar vooral warme kempen dit jaar 25°C. Normaal gingen we de 20km meedoen maar door de warmte en het vooruitzicht voor Antwerpen 10 miles deden we 1 rondje minder 15,6km om juist te zijn.

 
 
 
 


Zoon Stephen met vrouwtje Liesbeth en onze kleinzonen Gilles en Vince gingen ook mee. Stephen ging voor de 11,7km.

Het moest dus een training worden aangezien Sonja de warmte beetje schuwt om te lopen alhoewel het met de jaren betert.



De eerste km in 4'45" te vlug dus ook al temperde ik Sonja in de start, toch moeilijk om met de massa te vertrekken. Het waren rare omstandigheden, een stevige wind waar het opboksen was, in de meewind was het dan weer enorm warm. Sponzen in april, ze deden deugd.

 

Stephen die na aankomst van zijn 3 ronden toegaf dat hij toch wel afgezien had. Ik probeerde ondertussen voor onze laatste ronde Sonja af te koelen met bekertjes water.

Blijkbaar ging haar laatste ronde nog zeer vlotjes. In 't kopke zei ze achteraf, die warmte onderweg, die verdween een beetje toen ze alsmaar dichter kwam aan de finish. De tijd was niet zo belangrijk al was het verval daardoor niet zo groot.

Sonja was wel tweede dame, ik had gerust nog een toertje meer willen doen aangezien we naderden op de eerste dame van de 20km :-)

De pasta en pizza's calzone smaakten achteraf als etentje voor mijn 52° verjaardag in het restaurantje aan de start.


 
12km (11700m)