vrijdag 5 november 2021

01 11 21 Berlare Donkmeerloop 11,6 en 5,6km

Vorig jaar was ik ingeschreven voor de toen afgelaste Donkmeerloop (coronastuiptrekking?), aangezien ik niet zo graag in de kou een halve marathon loop had ik voor de 11,6km gekozen. Nu de herkansing dus met beetje crosssnelheid in de benen maar ook een hinderlijke verkoudheid. Maandag feestdag, normaal mijn rustdag, nu niet dus.


Sonja zag de gelegenheid om nog vlug in te schrijven voor de 5,6km, altijd leuker dan te moeten supporteren en hartje opvreten :-)


Zeer mooi parcours, veel wind, en het snot vloog vanaf mijn start al in het rond. Sonja samen aan de start met mij, dat was geleden van de marathon in Antwerpen. Zij moet nog altijd voorzichtig zijn met de knie en tegenwoordig ook ruglast. Bezig blijven dus.


Toch liep ze een vlotte koers, op het einde nog een concurrente inhalen zelfs. Sonja was zelfs eerste dame +50, toch wel onverwachts;

 

Ik na een slimme start, de vlugge starters ingehaald na 1km, er zou niemand me nog inhalen (enkel paar die de 6km deden), paar plaatsen kon ik nog opschuiven waardoor ik van de 5° +50 naar de 3° +50 ging. Virtueel podium dus want voor deze reeks waren er geen officiële podia. 


De manier waarop ik liep, afzien verkoudheid, was niet zo leuk, maar dat ben je vlug vergeten na de finish waar Sonja op me te wachten stond. Een leuk koerske voor beiden. Nu was het voor mij snel recupereren om op zaterdag de cross te gaan doen in Zandhoven...