maandag 28 augustus 2017

28 08 2017 Week 5 (voor de marathon)

Terwijl ik dit schrijf zijn we met onze rustdag op maandag al begonnen aan week 4. Vorige week had ik ons vlug ingeschreven voor de halve marathon van Heist op den Berg om de relatieve sleur van het trainen eens te doorbreken. Achteraf zag ik het parcours.... oeps redelijk zwaar, kasseien en hellingen.

Maar eerst gingen we op donderdag het marathonparcours al eens verkennen in Wevelgem met een dikke 25km en 24°C. De dag ervoor  hadden we wel 4 uur op ons benen gestaan tgv de Beverse feesten, optredens Mama's Jasje en Rob De Nijs, genieten hé. We voelden het maar geen uitstel of compassie, naar de Leie dus.

 
Warm, we begonnen eerst aan het toertje van 5km.... verrassend heuvelachtig maar zodra we aan de Leie liepen zo vlak als een spiegel richting Kortrijk. Met de stad in zicht moesten we daar de Leie oversteken via de voetgangersbrug. Een zware hindernis die we in de marathon dus 2x moeten nemen.

 
Dan de grote lus langsheen de gezellige kaaien met terrasjes waar we wel van wat steun zullen mogen verwachten. Inmiddels was Sonja toch al aan het afzien door het warme weer en de Rob, haar hartslag met bijhorende snelheid bewees het, een goede training betreft het leren afzien. Uiteindelijk terug op het jaagpad richting Wevelgem om daar nog eens dat toertje van 5km te doen. Afzien op karakter en blij weerzien met de auto. Beloning een terrasje langsheen het parcours.
 

Dag erna rust om zaterdag los te lopen en zondag onze zware trainingsdag aan te vatten bestaande uit 10km loslopen s'morgens, half 4 de halve marathon dus, dagtotaal 32km, weektotaal 90km.

Heist loopt en zingt, stilte voor de storm
De reden waarom Sonja een marathon wil doen was ook aanwezig... Bartje De Wever....
Ons doel was om op gevoel te lopen en vooral de kms te doen. Wel moeilijk op dit uiterst mooie, sfeervolle maar zware parcours. 4 x de berg op langs voor -en achterkant.

We hebben de squeezy's nog eens goed kunnen testen. Sonja was slim aan het lopen, drinken en doseren op de juiste momenten, weten waar je mee bezig bent.


Enkel die tweede ronde had ze een losse veter, de Wet van Murphy, s'morgens hadden we het daar nog over gehad, een lesje geleerd. Terwijl ik de laatste ronde mijn benen begon te voelen had Sonja blijkbaar geen last, enkel haar heupstreek voelde ze een beetje.

 De laatste powergel met water achteraf gaf haar de nodige caffeïnekick om mooi te finishen als 6° dame (als training en 10km in de benen) in 1u 54'.... Bartje eindigde in 2u07'. Hij liep zijn debuutmarathon in Antwerpen in 4u14'.... reken zelf maar uit wat  Sonja haar mogelijkheden zijn, de looptest in het UZA (S.P.O.R.T.S)  deze week en haar tijden op andere afstanden zeggen voldoende ook al is ze zo onzeker.

  

Dank aan Lauranne Van Loo voor de foto's
Uitslag op naam en afstand zoeken, voor aankomstvideo op haar naam klikken