zaterdag 29 augustus 2020

05 09 20 Kemmelberg trail



Ik heb na de La Roche trail toch serieus moeten recupereren, beide enkels waarvan de rechtse nog beetje gevoelig is. Ik was al in een relatieve rustige trainingsmodus geraakt. Maar ja als de schoondochter dan plots belt of ik mee ga naar de Kemmelbergtrail.... ff 5 min nadenken en ingeschreven voor de weliswaar korte afstand van 10km. 


Doordat Stephen nog steeds gekwetst is ging ik dus met Liesbeth naar Ieper. Ze hadden een nat en grijs weekend voorspelt, de realiteit was een blauwe hemel en heerlijk loopweertje. Respect voor de organisatie om ondanks coronatijden dit te organiseren, ons mondkapje voor en na deden we graag om. De Kemmelberg lag op ons te wachten toen we met de auto het dorpje Kemmel naderden


Herhaaldelijk toiletbezoek en wachten om klokslag 11u te mogen starten, dit kon je doen tot 11u45, de shipmatten deden de rest. Een (te) snelle start van Liesbeth die ik eerst liet vertrekken. 500m verder had ik ze bijgehaald om in mijn tempo te komen, steeds inhalen gaf een goed gevoel.

Volgens het roadplan was het in begin vooral licht op en neer lopen, het serieuze werk zou pas rond km 8 volgen, de beklimming van de Kemmel. Alhoewel er pittige korte klimmetjes op de flanken waren.

Eveneens dus pittige afdalingen waar de snelheid de hoogte inging. Een 10km ... het tempo hoog houden was de bedoeling.

Een prachtig parcours met op sommige momenten echt wel warm. Toch bleef het vlotjes lopen, een vleugje vorm van de La Roche trail zat nog in m'n body ondanks de onzekerheid deze week. Oef.
Toen ik op m'n horloge keek en km7 zag wist ik dat de Kemmeltop voor me lag. Aan de kasseien moesten we het bos in, daar zat echter een loper op de grond gestoken door verschillende wespen die verderop een nest hadden. Toch maar uit noodzaak over de kasseien de afdaling ingezet. Toch kregen we de hevigste helling in de vorm van een trappenpartij nog voorgeschoteld, dit was echt de top.
De laatste kms was het vlammen en steeds afdalend tot in het dorp op het marktpleintje waar de finish lag. Ik hoorde de omroeper dat ik de achtste tussentijd had... er zouden er nog 5 onder duiken, een 13° plaats van 255 dus en weer eerste +50iger.




 


Liesbeth met haar snelle afdaling kwam 10 minuutjes later ook aangespurt, een vijfde tussentijd wat later een definitieve 7° plaats werd bij de dames, het was een sterk deelnemersveld was gebleken.






Door het onverwachtse mooie terrasjesweer konden we het niet laten.... een pasta met een roodbruin biertje was het gevolg. Nagenieten van een mooie wedstrijddag met de schoondochter.... napratend o.a. over de trail in De Schorre weldra, je voelt m al komen :-).....weekje later.... update hij gaat niet door in oktober door grr corona maar in januari 2021 ...




Foto's wedstrijd: Thierry waarvoor dank