maandag 4 juli 2022

04 07 22 Watervliet Lauwerijnloop 12,6 km

Het hing al een tijdje in de lucht, een wedstrijd plannen. Met een weekje thuisvakantie, wat beter dan een maandagavondwedstrijd in de zomer. Sonja zou meegaan om een voorzichtige 8,4 km te lopen, ik de 12,6km. 

Samen starten voor 2 en 3 rondjes in de polder met lange vlakke rechte stukken. Mijn eerste km in 4 min was uiteraard te snel maar dat mag wel eens om de startgrenzen te verleggen, ik zou terugvallen op een mooi tempo rond de 4 min 15.

Al snel liep ik samen met de eerste dame Sharon Bogaert van mijn wedstrijd en nog een jonge kerel. We keken naar elkaar met een gezicht van amai, pittige dame. 


Ik wou eerst de kop nemen maar de +40 dame was kranig en liep steeds voor mij met een stevig tempo. Voor mij ging het op momenten zelfs te vlug en dan weet ik dat ik liever op mijn eigen tempo terugval.

De laatste ronde versnelde ze weer met de meewind, ik liet ze beide gaan in gedachte met de tegenwind van de voorgaande rondes steeds terug te komen. De achterstand bleef beperkt en inderdaad zoals ik dacht kwam ik terug dichter in de laatste km met tegenwind, de jongeman al ingehaald, op de moment dat ik de dame ging inhalen stopte ze met zijkrampen... doseren zoals ik was dus de juiste beslissing geweest. De laatste km met vleugels gefinisht in mijn eerste wedstrijd terug na 6 maanden. 11°plaats en 2° +50

Sonja had toch ook mooi gelopen ondanks slappe benen en slechte ademhaling. Spijtig dat ze zich in de laatste 100m nog liet inhalen door 2 dames waardoor ze het podium miste, ze was al best tevreden met de deelname en niet echt bezig met de prestatie op zich. Ze was wel 1° +50.

 Uitslag