zaterdag 16 mei 2015

16 05 2015 Deurne 5000m piste

Om de snelheid er in te houden in mijn werkweekend (7 vroeges) had ik nog eens een 5000m op de piste gepland. De dag nadien zou ik met Sonja de aardbeirun voor haar hazen. Op het werk had ik al eens gerekend naar een tijd van rond de 18 min, liefst er onder. Het zou moeilijk worden. Op mijn kaartje had ik 18:30 genoteerd en zodoende kreeg ik nummer 2 in de snelle reeks aangezien enkel Kevin Kennis een snellere tijd had vooropgesteld. Frans Lenders was ook deelnemer wat me misschien wel goed zou uitkomen, nog steeds snel die Frans. Ook al had hij het ook niet vooropgesteld, Frans liep sterker dan ik verwachtte. Weer een slimme relatief kalme start van mij, Frans dan ingehaald, Frans mij terug ingehaald en naar de eindmeet moest ik hem lossen en kwam snelle spurter Jurgen De Nijs nog voorbij mij. Aangezien die mannen paar seconden onder de 18 min gedoken waren was het bang afwachten voor mij, s'avonds op internet zag ik een tijd van 17min 58'58" staan. Zeeeeer tevreden, zelfs beetje uitbundig ja na 6 vroeges.... en die 2 man voor mij hadden zich een te bescheiden tijd vooropgesteld blijkbaar :-) Kevin was alweer buiten categorie vandaag (16'37") als eerste.


maandag 11 mei 2015

09 05 2015 Rivierenhofloop

De wedstrijden volgen elkaar snel op, alweer een 10 km alles geven in Deurne aan het rivierenhof.
Nu wel een juiste afstand maar zeer veel wind wat we aan onze tijden later zullen zien, ook het vele bochtenwerk was een demper op mogelijke snelle tijden.


Vorig jaar was ik met Tom De Meyer gestart de eerste kms, ook al zat hij nu nog niet zo in vorm ging ik mn eigen weg gaan aangezien dit de laatste wedstrijden ideaal bleek. Sonja volgde verder in de massa.


Bij aanvang dacht ik dat het onmogelijk zou zijn om terug top 10 te lopen zoals in 2014, op het zicht meer tegenstand. Zoals altijd gingen veel te vlugge en onervaren lopers me voor na de start, een km verder kwam ik al terug in mn positie rond top 15.


Tijdens de eerste ronde zag ik Tom niet echt weglopen van me, integendeel, halfweg was ik al genaderd op 10 m om hem daarna bij te halen, ik haalde nog een paar jongere mannen in en hoorde 2km voor de finish dat ik top 10 liep van de 279 aangekomen mannen, dat gaf me vleugels. Zelfs op Jorn Van Damme naderde ik beetje bij beetje.


We verlieten toen, na onze tweede ronde, het rivierenhof om te finishen op de atletiekpiste, de ultieme eindjump. De top 10 is bijna binnen hoorde ik door de luidsprekers...ik was erbij met mn tweede jaar oprij 10e plaats tussen al het jongere geweld :-) De tijden waren dus voor iedereen een tegenvaller, de wind, de bochten, geen omstandigheden voor records aldaar.

 





















Gepolst bij Sonja, zij bleek een moeizame koers achter de rug te hebben met ups en downs, ook al bleek, in vergelijking met mijn tijd, dat ze toch tot haar uiterste was geweest, luttele seconden hadden haar van de top 10 gehouden, 11e plaats dus. Op onze planning voor volgende week was onverwachts al de aardbeienrun opgedoken, 10 km die ik samen met Sonja loop na 7 vroegeshiften. De dag ervoor loop ik wel een 5000m op dezelfde piste van vandaag als training/test voor de duorun paar weken later...we gaan weer hard :-) met onze wedstrijdjes in te plannen.




Met dank voor de foto's van Danny Vandenhaute en Danny Hannes