zondag 10 september 2017

10 09 2017 Voorlaatste week marathon

Ook al is het nog maar zondag, van de  derdelaatste week,toch begin ik al te bloggen. Vandaag hebben we de laatste lange marathontraining gedaan van 29km. Toertje 17km Bazel polder en toertje 12km als afsluiter. De bedoeling was om nog eens zeer diep te gaan om het marathongevoel te benaderen. Het probleem van de "Sonjablein" heb ik kunnen oplossen vandaag, compeed plakker met daar een stukje uitgeknipt waar de bleinzone onderaan haar voet dan in zou komen, zodoende geen druk op die plaats dacht ik maar op de sterkere omringde huidzone... met succes geen problemen.Op de stroken met tegenwind zag Sonja op het einde beetje af, all in the mind zei ik en na een kleine recuperatie legden we de pees er terug op om dat marathonafzien te ervaren. Het waren de laatste kms in feite lange intervallen tussen de gellekes door. Zodoende was km 28 de snelste in een tempo van 11,7km/u en dit na 27km een zeer goed teken. Zeker met een 32km op dinsdag in de benen. Onze snelste lange, en vooral, laatste lange training zit er op met een zeer positief gevoel. Donderdag snelle 20km, normaal gezien makkie.

Nu iets anders... voor de marathontrainingen hebben we dus bij Sonja haar sportcollega's, op UZA, beide een looptest/hartslag gedaan. Ik ook omdat Sonja dat wel wou aangezien ik dit nog nooit heb laten doen. Aangezien ik in rust ook soms een overslag heb (hart dat even klopje overslaagt) had ik dit ook gemeld. Uit de testen bleek er niet direct een probleem. 2 weken daarna echter lieten ze Sonja weten dat ik toch nog maar eens een hartbelastingstest nu op de fiets moest doen. (loopschokken zouden sondes misschien beïnvloed hebben). Ook daar kwam er niet een probleem boven enkel kreeg ik de hartslag niet hoger dan 160, beentjes verzuurden wel op het einde met grootste weerstand. Wel zou de sportarts het eens voorleggen bij de cardioloog om zeker te zijn.

Voorbeeld van een scan met contrastvloeistof
Nu komt het, nog maar eens voor de zekerheid moet ik een scan laten nemen van het hart ook met contrastvloeistof enz...aangezien ik nog zoveel wil blijven sporten. In het "ergste" geval zou een vernauwing de oorzaak kunnen zijn van die overslagen (aangeboren hoge cholestorol), anders gewoon aangeboren zonder probleem. Uiteraard doe ik die test maar na de marathon want kontrastvloeistof in het lichaam kan rare dingen doen aangezien ons Pa'ke daar ooit eens goed ziek van was. Benieuwd... maar eerst Sonja haar marathon begeleiden.

Volgend weekend een bezoekje aan neef en nichtje in Genève, daar doen we ook een klein losloopje van 11km, al uitgestippeld, met op de achtergrond de bergen... van de Alpen veronderstel ik? :-)