donderdag 1 mei 2014

01 05 2014 Nieuwkerken 1-mei loopVandaag  10 km in Nieuwkerken:  het was al heel de dag mooi zonnig met een temperatuurtje van 20 °C, eigenlijk ietsjes te warm naar m'n zin.  Maar zo erg was dat niet, ik was toch niet van plan om vandaag alles te geven :-).... rustig recupereren van afgelopen zondag 10 miles, ... dat was vooral de bedoeling.
Toen we klaar stonden voor de start verdween de zon achter de wolken, ideaal dus om te wedstrijd aan te vatten, een beetje later begon het zelfs al wat te druppelen. Ikke wreed content, zuurstof in de lucht, da's toch wel aangenamer om te lopen...
De eerste vijf kilometers verliepen heel vlotjes, niets geforceerd, gewoon op souplesse gelopen, ik was dan ook heel verbaasd toen ik de klok zag tikken: 22 min 22"".    Als ik dit tempo kon aanhouden zou ik wel een super tijd kunnen halen, .... beetje onrealistisch natuurlijk..... Het begon heviger te regenen, zelfs iets teveel van het goede.  De twee laatste kilometers verdween ook de souplesse en de laatste kilometer was het zelfs harken geblazen. Maar toen zag ik m'n ventje (37'34") en hij  riep komaan je kan nog binnen de 46 min binnenlopen. Dat was genoeg om nog een laatste spurtje te doen.... en yess!!! 45 min 45'' ... weer een persoonlijk record dacht ik.
Helaas, ... na de wedstrijd toch wel een ontgoocheling toen we de uitslagen kregen: ze hadden de klok een minuut te laat opgezet, dus m'n tijd was 46 min 37 "...  ik denk dat er vandaag velen eventjes gezweefd hebben toen ze hun eindtijd zagen :-)

Uitslagen
            
maandag 28 april 2014

27 04 2014 Antwerp 10 miles


 


Antwerp 10 miles, onze koers waar we na een afwezigheidsjaartje 2013 (werken aankoop huisje) dit jaar volop naar toegeleefd hadden. Luc had al gezegd dat dit parcours niet leent tot verbreking van persoonlijke records, daarvoor is deze wedstrijd te zwaar betreffende de tunnels en het vele volk waardoor je steeds moet zigzaggen, inhouden en optrekken. Dus was de doelstelling mijn wedstrijdrecord van 2012 (1u18'57") te verbreken. We hadden voor de wedstrijd al (te) veel heen en weer moeten wandelen aangezien we uitgenodigd waren aan de perswagen van VTM (http://nieuws.vtm.be/binnenland/89732-40000-mensen-lopen-ten-miles?ref=Facebook) en ook nog aan de Uza-tent verwacht werden voor een groepsfoto. Uiteindelijk kwamen we na de start direct in ons beoogde tempo voor een richttijd van 1u18. Ook nu weer had Peter Fisher gezegd dat we na de Kennedytunnel een foto mochten verwachten. Dit jaar was er nog meer sfeer dan in 2012, op verschillende plaatsen DJ's die de mooiste, ophitsende dancebeats door hun megaboxen knalden wat echt een kick gaf ondanks de inspanningen. Heel de koers was ik toch beetje zenuwachtig voor de laatste zware helling van de "konijnepijp" aangezien ik me al redelijk vlug op m'n maximum tempo voelde lopen. En terecht, want de laatste beklimming ging zeer moeizaam,  ik was blij dat ik uit de tunnel was. In 2012 kon ik hierna nog een lange versnelling plaatsen, nu echter was het bobijntje bijna op. Hetzelfde tempo aangehouden om dan toch nog onder 1u18' te duiken in 1u17'45". Stikkapot, en op dat moment geen echte voldoening konden we nu recuperen van een mooie toch wel zware wedstrijd. Enige moment later kwam al vlug het besef van een toch wel mooie tijd met een verbetering van 1'12" in een keitoffe wedstrijd. Nu mag de riem er even af, te beginnen met 1 mei een soepele 10 km te gaan lopen in Nieuwkerken, niets moet, alles mag.Strakke blik :-)

27 04 2014 Op VTM met de Antwerp 10 miles