zondag 7 maart 2021

07 03 21 1/2 Marathon Kruibeke Luc solo...laatste loopdag van deze wedstrijd

Toch wat zenuwkes voor een loop waar ik in feite altijd alleen zou lopen, Sonja ging me wel volgen met de fiets. Raar dat je de wedstrijdknop wel vindt als er op Strava een organisatie een loopgroep heeft voor de halve marathon waar je dan lid van bent. Mooi afgepijld al ken ik mijn weg hier ondertussen al.


Frisse temperatuur met een lichte noordenwind, de eerste 10km zouden met meewind zijn, 1/5 offroad voor een halve maakte het pittig op sommige plaatsen.



Een iets te vlugge start om goed te zijn (achteraf bekeken) was wel mijn bedoeling. Ik wou m'n tijd van vorig jaar (1u33) verbeteren. Op medelopers moest ik niet rekenen om het tempo hoog te houden. Het liep wel vlotjes met de meewind ook al was er na 8km een lange gravelstrook van 2km met keien, putten en wandelaars :-) Sonja maar bellen met de fietsbel.

Mensen begrepen niet waarom een lopende gek niet kon uitwijken...





Op 10 km kwam ik door in 41 min. Pittig tempo voor een 21km-wedstrijd die zo lang geleden was.... de tegenwind moest nog komen...



Temporemmende stroken maakten het lastig om in mijn tempo te blijven. Zoiets krijg je normaal niet voorgeschoteld in een halve marathon.

Een wedstrijd op ons trainingsparcours.... leuk toch, enkel door corona zijn er tegenwoordig zo veel wandelaars en fietsers waardoor het soms erg druk was als deze mekaar passeren.

Op 15km besliste ik al om een gelleke te openen voor hetgeen dat ging komen, Sonja probeerde me beetje uit de wind te zetten maar dat was niet gemakkelijk voor haar.




De laatste 5km  waren er veel wandelaars en fietsers, Sonja maar bellen maar niet iedereen begreep dat. Op bepaalde moment reed  ze voor mij en moest onverwachts in de rem gaan, die had ik niet zien aankomen. Door het oponthoud tikte ik met mijn linkse voet mijn rechtse kuit aan, gevoel van een zogenaamde hondebeet. Ff vloeken door de adrenaline want ik voelde een stram punt in mijn kuit. Gelukkig ging dat gevoel weg na een paar 100m, na aankomst en nu dat ik dit type voel ik het wel.

De laatste 2 km kon ik nog alles geven met de finishdoek in zicht, 1u28'49"  zou mijn tijd zijn aan de finish 4'11"/km .... zeer tevreden, nu nog een rangschikking ergens vinden....

13° van 395 deelnemers, Sonja 14° dame van 114, 137° op totaal