zondag 27 januari 2019

26 01 2019 Halve marathon Lier

Dan zet je al een tijdje je zinnen op deze halve maar krijg je 2 dagen daarvoor een verkoudheid met schrale keel en veel kuchen. We waren al ingeschreven en ik wou Sonja haar ding van de lange afstand niet ontnemen ipv te crossen in Rijkevorsel.


Voor mezelf vooral trainen op eigen snelheid in aanloop naar de solomarathon in Visé (onder voorbehoud weliswaar). Doel 1u27' ongeveer.
Mooie test voor Sonja waar alles kits mee was.
De wind zou meespelen, eerst 10km meewind daarna stoempen richting finisch op de piste van Lyra, ik had het liever andersom gehad.






Moeilijke kledijkeuze, iets te warm heen, fris terug.
De netedijk afgewisseld met af en toe een drassige slijkstrook en beklimmingen over de bruggen maakten het "afwisselend".

Na 3km zag ik Sonja nog aan de overkant lopen, voorbij het keerpunt 11km verder idem, zij nog met wind in de rug, ik al in de volle wind. Het was ook daar dat ik voelde dat het tempo niet vol te houden was. Mijn middenrif liet me herinneren aan de hoestbuien van deze week, verkrampt.

Wel zag ik het positief in op gebied van kms in de benen, de 21km zou ik zonder verdere problemen (spieren) afhaspelen.
Aan de tijd was het duidelijk te zien, 1u31' veel moeten afgeven op de terugkeer.....zondagavond had ik koorts 39,1°C...verklaring gevonden.

44° van 263 heren 3° +50

 

Sonja haar ding, lange stukken tempolopen zonder al te veel slechte ondergrond, zeker met de meewind was ze op dreef.

Nadat ik was aangekomen uitkijken naar t'vrouwtje. Aan de overkant van de nete zag ik ze na een tijdje opdoemen, wonderwel op een mooi tempo. Bleek dat ze weinig tot geen terugval had gehad in de tegenwind.

Toen ze de piste opdraaide wist ik dat het moeilijk zou zijn om onder 1u46' te finishen, toch liet ze haar tempo niet zakken op de laatste 400m, gevolg een sterke 1u45'55". Ze dacht dat ze haar record vasthad. Ik twijfelde en na enig opzoekwerk op onze blog zag ik dat ze in Evergem in 2014 al eens 1u45'20" had gelopen maar wel 5 jaar jonger :-)
4° van 60 dames, 1°master sterk.

The day after beide stijve benen, de combinatie kms/tempo zijn de reden.




 



Foto's: zus Sandra en Chris Hofkens bedankt

Uitslag