zondag 28 augustus 2022

27 08 22 Herselt Gravelduatlon 5km - 30km - 2,5km

Deze was ik onverwachts op FB tegen gekomen, normaal moest ik naar een feestje maar aangezien dit naar begin aug was verzet (dank u zusje Sandra) had ik me toch ingeschreven. Mijn gewoonte is dan om proberen om wat volk mee te krijgen. Zoon Stephen juist uit vakantie Tenerife zag dat nog niet zitten. Sam mijn neef (zoon van zus Linda)zag wel opportuniteiten en ging mee. Ik had nog maar 1x met Sam een wedstrijd gedaan 10 jaar geleden ofzo de triatlon De Bres, het zwemmen was hem toen niet zo goed bekomen.


Men had de keuze om met de MTB of de gravelbike te fietsen, ik koos voor de laatste. Hopelijk zou het parcours dit toelaten....achteraf bekeken paar gevaarlijke stukken met veel kiezels en stenen in de bochten waar ik met een klein hartje door moest met wegslippend voor of achterwiel. Ook de singletracks met los zand deden me daveren.


Eerst dus 5km, 2 rondjes in de bossen met een pittige lange strook bergop telkens, niet te zot gestart maar toch met doel rond de 4'15 per km te lopen, Sam was me kort na de start voorbijgelopen wat ik niet eens gemerkt had, verrassend toch wel vond ik, hij is sterker geworden.

Naar de eerste wissel dus. Sam had last met zijn schoenen te lossen waardoor ik ook al in de wisselzone kwam toen hij klaar stond om op zijn MTB te springen... samen op de foto dus (waarvoor dank vrouwtje Sonja)

Op de achtergrond ik maar Sam zou ik pas aan de aankomst terugzien



Op weg dus voor 4 ronden, de eerste was in feite een verkenning waar ik regelmatig bijna uit de bocht ging wegens onbekend terrein, Afdalingen en plots alles dichtgooien om in het veld in te duiken en venijnige beklimmingen maakten het zwaar maar zeer leuk, het zou doseren worden voor mij.







Het niveau van het fietsen lag zeer hoog aangezien ik toch velen heb zien voorbijkomen (ook al ben ik geen referentie :-) ) zeker met de solorijders van de duoploegen erbij. Een beetje bang voor de kuitkrampen in het verleden met zulke wedstrijden,  regelmatig drinken dus. Met Sam ging het goed met het fietsen, hij trok de kop van een groepje die zich lieten hazen door hem (ook al werkte dat op den duur op zijn zenuwen)
Klaar maken om de laatste loopronde aan te vangen, in het begin dus voorzichtig loslopen na het afstappen van de fiets.



Finish Sam


Finish Luc met op de achtergrond blij weerzien Sam :-)

De laatste loopronde had ik iets vlugger dan Sam gelopen wat een kleine troost was voor mij. Sam liet ook weten dat het toen iets meer afzien was, begrijpelijk. Het was een zeer leuke zware wedstrijd geweest voor herhaling vatbaar, maar dan misschien wel met de MTB, niet dat dat vlugger gaat gaan maar alvast toch veiliger.


Volledige uitslag




Sonja zeer bedankt voor de mooie actiefoto's en de hartverwarmende aanmoedigingen !!!