zaterdag 21 juli 2018

20 07 2018 St-Margriete 10 mijl

Alweer een wedstrijd in het meetjesland op een vrijdagavond, Sonja te laat van werk dus alleen op schok. 
Ik had deze wedstrijd toch als doel gesteld 2 weken geleden, beetje voor getraind dus.

Vlakke polders met lange rechte stukken, maar ook grindstroken en voor de finish gras en grijze losse steentjes waar we over moesten maakten het toch niet zo simpel voor een 10 mijl.

2 ronden, eentje van een 10km en eentje van 6km, we moesten bij de eerste doortocht zelfs door de feesttent lopen, ambiance aldaar. Iets vlugger gestart dan anders omdat de vorm er toch stillekesaan moest zijn om die vlugge start te kunnen opvangen.


Die eerste ronde liep ik al vlug samen met een enkeling die de 10km deed, daardoor strak tempo, voor zijn finish aan de tent had hij moeten lossen, ik dus de tent in op volle snelheid, in de waan dat ik daar een bocht van 90° moest maken voor de laatste 6km, bleek dat er eentje van 180° rechtsomkeer dus, juist op gras en ik tegen de vlakte voor het hele tentpubliek, nog nooit zo vlug rechtgestaan :-) en op weg voor de eenzame laatste kms, eerst over het grasveld met alweer een 180° bocht, iets voorzichtiger nu.










Nu zou blijken of ik het tempo alleen zou volhouden om een "goede" 10 mijl tijd te hebben. Zelfs geen richtpunt voor me dus het was op karakter. De laatste km weer die rotte loopstrook over grijze losse keitjes die ze soms op een oprit leggen, wreed ambetant.
Maar de tent lonkte en een leuke aankomst met veel volk die al aan het after-running bezig waren.

 
1u04'47" mijn tijd, 2°+50 de eerste voorlopig ongenaakbaar maar zeer tevreden en sinds lang nog eens een fatsoenlijke 10 mijl gelopen.

Foto's Tim Verbeke

Uitslag