maandag 8 januari 2024

07 01 24 Corrida Nieuwkerken 10km


 Terug de draad opnemen qua wedstrijdjes/crossen te beginnen met de klassieker in Nieuwkerken. 

Het laatste nieuws had er ook aandacht aan besteed, de koers moest de concurrentie aangaan met de  nieuwjaarsrun op linkeroever en de Trailloop in Boom 's morgens. Toch veel volk, iets meer op de 5 dan mijn afstand de 10km. De eerste kou voor mij persoonlijk want de laatste koudegolf zaten wij in warmer oorden. Goed aankleden dus.

Stephen was ook aanwezig, we hadden beide geen flauw benul wat te verwachten. Lastig en bijeen blijven dus na de start.








Ik had opmerkelijk goede benen om in een goed tempo te komen, Stephen volgde even maar stilletjesaan moest hij de rol lossen, ik twijfelde nog even om te wachten maar nee, mijn gevoel was te goed om er geen lap op proberen te geven, hopelijk beklaagde ik het niet op het einde. De 44min van vorig jaar zaten in mijn hoofd.


Een koude tegenwind 1km aan een stuk brr, proberen te schuilen waar kon. Veel te vlug gestarte lopers dames en heren kon ik voorbijsteken, zelfs in de laatste 4e ronde, daardoor bleef men tempo best ok, zeker om een leeftijdsgenoot nog er af te lopen, wat ook lukte. Onverwachts mooi standgehouden met 43 min als tijd, gegokt en gewonnen, wat moed geeft. Stephen had een kleine 3 min achterstand, niet zo tevreden met verkrampte schouders, hij had me beter niet gevolgd zei hij, gegokt en verloren. Op naar verdere crossen nu, hopelijk verergeren  de chronische kwaaltjes niet om bezig te kunnen blijven. 



Foto's Marc Van Hove