maandag 13 maart 2023

12 03 23 Wommelgem 10 mijl

Na de hardnekkige verkoudheid in december zag ik het niet meer zitten om nog crossen te lopen. Voorbereiden dus voor het gezellige lentevoorjaar waar ik altijd veel voldoening uit haal. Paar weken de kms opgedreven zover het kon. Ook nog eens een voetanalyse laten doen bij Runners Lab om betere loopschoenen te ontdekken. Het bleken terug de adidas te zijn, ik moest enkel de hielkap er uit laten halen. Verschil was dat de afrol soepeler is dan de vorige loopschoenen. Ze voelden aangenaam aan tijdens de trainingen.

10 mijl Wommelgem was mijn doel dus. De tijd had ik het raden naar.














1u10' a 1u12' zoiets zou het worden als alles goed ging. Geen wedstrijdtempo is nefast om een goede tijd te lopen. Na 1 rondje kwam alles op zijn plaats tussen de 4km en 8km-lopers, nu was het kwestie van te doseren. De eerste dame Aga van Antwerp Athletics liep de eerste ronde naast me, ze was aan het "trainen" en mocht niet vlugger dan 4'30" /km lopen, ultraloopster weet je wel, dat deed ze dus wel en ze bleef maar praten, ik had niet zo veel adem over :-). Na 2 ronden liet ik ze achter mij.


Ik bleef goed in mijn tempo, enkel een kort stuk zware tegenwind in de velden van Wommelgem was ff bijten. Ik begon op schema van 1u12' maar na 3 ronden voelde ik dat er meer in zat, binnen de 1u10' zou nipt zijn. Blijven lopen dus.


Neef Jo, zeer goed bezig laatste tijd en de loopmicrobe te pakken ipv zijn basketbalvibe volgde niet zo al te ver achter mij. Hij zou 2 min na mij finishen.


En zo ging ik de laatste ronde in, bij één van de bochten zag ik Aga toch aanklampen, de laatste 500m kwam ze dichter en dichter, haar voorbereidende marathonvorm liet zich gelden, 200 m voor de finish haalde ze me terug in als eerste dame, spurten doe ik nooit tegen dames, het was me toch niet gelukt :-)
Dit blijft toch een mooie wedstrijd en afstand. Nu een week vakantie op Lanzarote om zeker ook te trainen in lente temperaturen. 1 april is nog een dilemma, de kastelenloop of 10 mijl Wachtebeke, het zal van Sonja afhangen die nog steeds op de sukkel is met haar rug.
Mijn tijd: 1u10'27" 36° van 167

Jo 477

Uitslag






Aga



Met dank aan Chris Hofkens voor de mooie foto's