zaterdag 12 december 2015

28 11 en 05 12 2015 Let's Cross !!! Stabroek- Burcht



Werken in weekends en weekje vakantie hadden ervoor gezorgd dat ik pas in december de eerste crossen kon meedoen. Knie voelt ietsje beter aan dus eens testen op redelijk zware parcoursen. Sonja liet de crossjes voorlopig aan zich voorbij gaan, knie niet belasten.






Stabroek en voor eigen volk in Burcht.



  







Criteriumcrossen met handicap dus.

Eerst aan de landbouwschool in Stabroek, De velden lagen hier redelijk goed bij tegenover andere jaren, hoog gras dat platgelopen werd maakten het snellopend, ondanks de natte ondergrond. Aangezien er dit jaar veel sterke loopvrienden 50 jaar zijn geworden had ik in mijn reeks, met alle respect, geen directe concurrentie. Ik liep dus eerst van begin tot einde, nadien goed beseffende dat deze plaats niet veel voorstelde als ik de uitslag van de 50+ zag. Maar zoals de Vicenty achteraf zei, "de afwezigen hadden ongelijk".



Weekje later op 800m van onze woonst crossen in de Burchtse polder aan "het scheld". Hier was het al veel zwaarder als ondergrond,alsook meer concurrentie zodat top 3 al mooi zou zijn. Pijlsnelle Dirk Vermeiren (buiten proportie voor mij) en man in vorm Luc Van Laenen zou ik moeten laten gaan zoals verwacht. Meer afzien en zware test voor de knie, toch blij met 2 weken crossgevoel in de benen. Afwachten hoe knie reageerde dag erna, vooral recupereren naar de Kerstloop toe, wederom in Burcht op de snelle macadam.


Met dank aan Danny Vandenhaute voor de foto's en het onaangekondigd komen aanmoedigen van mijn vrouwke Sonja !

Uitslag Stabroek
Uitslag Burcht