maandag 17 december 2018

16 12 2018 Kerstloop Burcht 10km

Na de cross in Burcht  2 weken geleden konden we dit weekend kiezen uit cross in Brasschaat of kerstloop in Burcht terug. De keuze was snel gemaakt, Sonja haar voorkeur geen cross en mij kwam het beter uit om na 2 nachten te lopen ipv na de eerste nacht. Ook gemakkelijk zo op losloopafstand van ons huisje, wel 10km dus.
 
Achter enkele snelle jongere toppers
 
Het parcours en concept was dit jaar aangepast, niet voor het Avvv meer maar lopen voor een goed doel ifv de warmste week. Alhoewel zo warm was het niet :-) Starten op de piste van Zwat, 4 toertjes langs de Schelde
 
 
 Proberen om onder de 40 min te lopen zou mooi zijn gezien de omstandigheden (waaronder 8x tot relatieve stilstand komen op het parcours door de keerpunten).
Een goede start en al vlug solo aan het lopen met een jagende groep achter mij van 6 man waaronder Herman D'hondt die gisteren al in Brasschaat was gaan crossen. Zelf eentje ingelopen en drie ronden geen vuiltje aan de koude lucht met een tussentijd van 30min (+aanlooprondje start).
 
 
 Halfweg de laatste ronde hoorde ik onverwachts stappen achter mij, Herman en nog eentje op komst. Met nog 1km te lopen haalden ze me bij, respect voor de 56 jarige D'hondt, natuurtalent onbeschrijflijk.
 
 
 Aanklampen lukte niet meer (nachtshift uitvlucht foei foei) maar wel een mooie 39'41" en juist nog top 10.
 
Sonja haar ding dus, harde vlakke ondergrond. Een sterke start waar ze al sommige 5km-loopsters achter zich hield. Enkel Sandra Onzia haalde haar bij toen die finishte en Sonja nog 2 toertjes voor de boeg had.
 
Sandra Onzia de 5km, Sonja de 10
De laatste ronde toch nog voorbijgestoken door een dame, bij Sonja was het beste er af en mooi finishen in een tijd van 48 38"' vierde dame.
 
 Een fles La Chouffe en huiswaarts loslopen met de 2 kabouters in de hand, voldaan maar koud.
 
 

Uitslag

Foto's: Patrick Kloek alweer, buiten zijn 1111 (jawel) marathons die hij al gelopen heeft doet hij dit ook tussendoor waarvoor dank.

1111 x respect