zondag 19 mei 2019

19 05 2019 Malle 10 miles

Laatst had ik al een mail gehad als reclame voor deze wedstrijd. Deze week was het vooral de halve marathon verteren en op donderdag een eerste lange training van 24 km met Sonja (terug op dreef). Gisteren hadden we nog een rustige 16km gedaan.

 

Sonja had vandaag een vriendinnenafspraak en ging s'morgens al alleen trainen.... gisterenavond viel mijne frank dat vandaag dus die 10 mijl was....'s avonds na die 16km weliswaar.
Ik zou de buienradar afwachten omdat ze zware buien voorspelden maar dat zag er goed uit, ikke alleen weg dus naar dit prachtige parcours --> zie filmpje


Vorig jaar had ik hier 1u08' een week na de marathon en bij zeer warm weer, vandaag vochtig maar zacht. Ik wou beter doen want vorige week voelde ik de vorm al in Visé. Enkel beetje twijfel met die 16 km van gisteren, normaal doe ik dat niet voor een wedstrijd.

Direct in mijn geplande tempo, ni te gekke start dus, Luc Van Laenen, ook aanwezig,kwam me even voorbij na 500m maar door gewoon te blijven lopen was ik hem vlug terug voor, ik zou hem niet meer terugzien. Het ging goed dus ik wist dat er een goede tijd in zou zitten ondanks een zware bosloop met enkele asfaltstroken. En zoals vorige week kon ik weer verschillende lopers inhalen in de laatste ronde wat enorme vleugels gaf. De laatste 3km voelde ik de moeite wel van de vele kms deze week maar kon volhouden, laatste km zelfs versnellen.



1u03'34" een 13°plaats op 345 aankomsten en top 3 bij de Masters B en 2° +50 ENORM tevreden. Zelfs een parcoursrecord voor mij hier.

Dat gevoel van vorige week en vandaag ( de vorm dus).... zou het stoppen met de continueshiften 2 maand geleden er toch voor iets tussen zitten (=uitgerust steeds) ???

Uitslag Thorn moet Thoen zijn uiteraard :-)