woensdag 23 maart 2016

20 03 2016 Lier natuurloop bis 10 km

Even heb ik gedacht om de halve marathon te starten hier in Lier maar recuperen na de 10 mijl vorige week was nog aan de orde. Zodoende ging ik Sonja nog eens vergezellen op haar 10km, zij blij, ikke blij. We wisten dat het een moeilijker parcours zou zijn op gebied van ondergrond (veel kasseien) dan 2 weken geleden langs de netedijken, 1 voordeel, minder wind nu algemeen en tussen de stadsmuren.

 

Aangezien ik bij Sonja bleef hadden we ons nu goed geplaatst met de start, op de 5é rij ongeveer, wat Sonja als ze alleen loopt al eens vergeet met het spijtige tijdsverlies soms als gevolg. Een snelle start van de voorlinie met veel 5 km-lopers die er vandoor gingen, wij lieten ze begaan maar blijkbaar was Sonja toch beetje bevreesd om direct in ons tempo te komen en het dan ook nog vol te houden tot de finish. Als ze bij mij loopt kan ze altijd iets meer afzien zegt ze steeds, nu ook dus.Een parcours van 2 ronden met veel kasseien, bochten, trottoirs en zelfs een zand/keistrook waar ze de baan hadden opgebroken. Halfweg wist ik het al, (23'10") kans op een mooie tijd. Ze bleef ons ritme aanhouden en hoe dichter bij de aankomst op de piste, hoe strakker het tempo bleef.
Run = fun
Ook langs de Zimmertoren
 Op de pisteronde heb ik ons meiske zelfs beetje moeten intomen om risico's op kwetsuren te vermijden. 46'22" de mooie eindtijd. Bevestiging na Wommelgem, ze is in vorm, nu voorzichtig blijven trainen. Paasmaandag Eeklo 15km....ik weer als haas of om haar te temperen, we zien wel wat het wordt.

Uitslag: 6é dame totaal van 101 damesaankomsten, 3é master dame... alweer podium !!!


Vandaag hebben we beide een rustdagje... wat doet een mens dan? Jawel 2 paar loopschoenen gaan kopen, pas in mijn bezit na de aanpassing van de rechterhielkap (verwijderen), remedie tegen de Haglund enkel. We kunnen blijven lopen.

De twee nieuwe linkse, de rechtse worden eerst aangepast aan de hielkap :-)

zondag 20 maart 2016

13 03 2016 Wommelgem 10 miles

Nadat ik vorig jaar met relatief weinig training hier een goede 10 mijl had gelopen (1u 00'55") wou ik nu eens alles doen voor deze wedstrijd. Voor Sonja werd het een trainingstest betreft 16 km, voor mij 3 maanden trainen, alles in functie van Wommelgem.


Ik wist dat ik de week voordien met de nachtshift stond, op zich geen probleem, ook de onverwachts geplande reünie de dag voordien van m'n legermaats van 30 jaar geleden had ik ingepland. Enkel een hardnekkige verkoudheid en de breekwerken van onze buren (nacht/dagrust) zouden wel lastig zijn.
Toch wou ik met mijn voorbereiding alles geven voor deze wedstrijd.

Start

Sonja op dreef

Na een vlugge start van Koen (Steeman) liet ik hem even gaan om na 2 km terug aan te sluiten in de hoop van hem te kunnen blijven volgen. Na 1 toer wist ik echter dat m'n (gebrek aan) adem me tijd ging kosten en haakte ik slim genoeg af om m'n eigen wedstrijd te lopen en de schade te beperken.


 
 

Sonja liep onverwachts zeer goed, leuk gevoel in het "kopke", enkel de laatste ronde met tegenwind en het gebrek aan gezelschap was het doorbijten. Ikzelf voelde de laatste ronde mijn kracht wegebben en vreesde voor een tijd boven 1u03'. Op karakter dan toch maar doorgebeten met een, gezien alle voorgaande omstandigheden, mooie eindtijd van 1u01'33". Spijtig dat de voorbereiding zo moest lopen. Persoonlijke herkansing in Wachtebeke, week voor 10 mijl Antwerpen waar we voor Sonja gaan hazen.

 

 
Sonja finishte in een zeer sterke tijd van 1u17'44" boven verwachtingen eerste master dame, zonder stress lopen... dan doet ze het meestal goed, haar kwetsuurtjes zijn hopelijk voorgoed naar de achtergrond verwezen. Ikzelf mocht ook op het podium als derde master, helaas werd in de loop van de week deze uitslag gecorrigeerd naar de vierde plaats, respect voor de terechte derde master heer uiteraard, klein puntje voor verbetering voor de organisatie.

M'n vrouwtje, absolute mastertop !!!

Mooi podium, Erik Caluwaerts, Koen Steeman en ik als onterechte derde :-(

Terwijl ik dit schrijf hebben we vandaag gezamelijk de 10 km in Lier gelopen, verslag volgt....