zondag 20 maart 2016

13 03 2016 Wommelgem 10 miles

Nadat ik vorig jaar met relatief weinig training hier een goede 10 mijl had gelopen (1u 00'55") wou ik nu eens alles doen voor deze wedstrijd. Voor Sonja werd het een trainingstest betreft 16 km, voor mij 3 maanden trainen, alles in functie van Wommelgem.


Ik wist dat ik de week voordien met de nachtshift stond, op zich geen probleem, ook de onverwachts geplande reünie de dag voordien van m'n legermaats van 30 jaar geleden had ik ingepland. Enkel een hardnekkige verkoudheid en de breekwerken van onze buren (nacht/dagrust) zouden wel lastig zijn.
Toch wou ik met mijn voorbereiding alles geven voor deze wedstrijd.

Start

Sonja op dreef

Na een vlugge start van Koen (Steeman) liet ik hem even gaan om na 2 km terug aan te sluiten in de hoop van hem te kunnen blijven volgen. Na 1 toer wist ik echter dat m'n (gebrek aan) adem me tijd ging kosten en haakte ik slim genoeg af om m'n eigen wedstrijd te lopen en de schade te beperken.


 
 


Sonja liep onverwachts zeer goed, leuk gevoel in het "kopke", enkel de laatste ronde met tegenwind en het gebrek aan gezelschap was het doorbijten. Ikzelf voelde de laatste ronde mijn kracht wegebben en vreesde voor een tijd boven 1u03'. Op karakter dan toch maar doorgebeten met een, gezien alle voorgaande omstandigheden, mooie eindtijd van 1u01'33". Spijtig dat de voorbereiding zo moest lopen. Persoonlijke herkansing in Wachtebeke, week voor 10 mijl Antwerpen waar we voor Sonja gaan hazen.

 

 
Sonja finishte in een zeer sterke tijd van 1u17'44" boven verwachtingen eerste master dame, zonder stress lopen... dan doet ze het meestal goed, haar kwetsuurtjes zijn hopelijk voorgoed naar de achtergrond verwezen. Ikzelf mocht ook op het podium als derde master, helaas werd in de loop van de week deze uitslag gecorrigeerd naar de vierde plaats, respect voor de terechte derde master heer uiteraard, klein puntje voor verbetering voor de organisatie.

M'n vrouwtje, absolute mastertop !!!

Mooi podium, Erik Caluwaerts, Koen Steeman en ik als onterechte derde :-(

Terwijl ik dit schrijf hebben we vandaag gezamelijk de 10 km in Lier gelopen, verslag volgt....Geen opmerkingen: