zondag 28 februari 2016

27 02 2016 Natuurlopen Lier 10km

Deze voorlaatste zware trainingsweek dacht ik aan de geplande cross in Schoten, toch altijd een risico op kwetsuurtjes zo vlak voor mn streefdoel de 10 mijl van Wommelgem. Zodoende toch maar eens gaan piepen naar het betere baanwerk ergens.


Via de links van de kalenders op deze blog (superhandig) kwam ik al vlug op de Natuurlopen in Lier terecht, een 10 km ideaal als snelle training en voorbereiding. Ook al had ik een zware trainingsweek achter de rug, testen maar. Sonja, opbouwende betreft kms, ging ook mee "testen".
Zonnige dag met gure oostenwind, dus warmden we ons voldoende op (5km) naast de nete. In de wind koud, meewind zalig in de zon. Aan de start dus bibberen tot het startschot.

Met wind op kop starten maakte het er niet simpeler op. En na 1 km zag ik het al gebeuren, het zou een solokoers worden. Ik had het niet geriskeerd om te snel te starten en liet de voorgaande groep gaan.

Sonja daarentegen had zich te ver achteraan geplaatst en werd opgehouden na het startschot wat haar tijd kostte besefte ze achteraf (48'02"ipv 47'...)

 
Knokken in de wind de eerste 5km, moeilijk als je het alleen moet doen, de intervaltraining van 2 dagen geleden voelde ik nog, vermoeide benen, toch maar dat tempo er in houden, eerst 2, daarna nog 1 afvaller van de voorgaande groep bijgehaald. Om dan na het keerpunt met wind in de rug de laatste 5km aan te vatten. Het herkenningspunt van onze inlooptoertjes gaf aan dat het nog 1.5km alles geven was. Een eindspurt op de pisteronde zat er niet meer in, 37'08" onverhoopt na een solo en één van mn betere prestaties de laatste 5 jaar met geen frisse benen ! Erik Caluwaerts die ik in de nieuwejaarsloop op linkeroever nog had kunnen kloppen had nu dus geen offday met zijn schitterende 34'49".
 
13° van 236 heren (geen "ouder" voor mij:-))
 
Direct warme kledij aan om vrouwtje Sonja te gaan opwachten met gsm in de filmaanslag. Aan de overkant van de Nete zag ik haar al huppelen in haar verfijnde voorvoetstijl. Alles geven op de piste om dan 2 seconden boven de 48min aan te komen tot haar grote spijt. Maar voldaan en zonder pijntjes knie of voet oef.
 
Rechts trots ventje aan de finish
 

18° van 110 dames

 
 

                                                            Filmpjes, Sonja in aktie
Uitslag Sonja
Uitslag Luc
Geen opmerkingen: