dinsdag 16 februari 2016

13 02 2016 Stercross Nieuwkerken

Na 6 wedstrijdweken en daarna 6 trainingsweken nu nog eens tijd voor een testje. Sonja ging ook nog eens meedoen, haar eerste cross deze winter. Geen stress dus voor beide. Voor de start kwam ik Koen (Steeman) tegen, lang geleden dat ik nog eens met/tegen hem gelopen had. Relatief "rustig" starten dus.


 
Sonja had haar iets te weinig startstress gegeven door helemaal achteraan te starten, opbouwend
lopen dus. Na onze 3 loslooprondjes samen ging ik haar beetje volgen in de wedstrijd om genoeg trainingskilometers te maken. Ondanks geen snelheidskms liep Sonja een vlotte wedstrijd ook al had ze afgezien zoals ze zei na de finish, 4° van haar reeks.
 

   
 

Na de seniors mannen was het dan mijn start met de masters. Bij het wegdraaien van de piste zat ik in 5° positie samen met Koen en man in vorm... Luc Van Laenen en ene Van Guyse Rudy (niet aangeslotene van 57j) Zij zouden 3 ronden mijn directe concurrenten zijn. Frederic Lesdanon was te snel voor ons na zijn rustigere start, gezwegen van Herman Dhondt, chapeau.

 

 

 

 
Na 1 ronde voelde ik dat mijn trainingsweken baat hadden gehad, zeer vlot en veel zuurstof voorhanden. De tweede ronde ging het zelfs te traag naar mijn gevoel waardoor ik de kop overnam van Koen, Luc V L en Rudy volgden gestaag in mijn zog. Met nog 1 ronde te gaan zag ik dat Koen gelost was, dat was ook het teken voor Luc om een snedige demarrage met tegenwind aan de sterplas te plaatsen waar ik niet op kon reageren, Rudy wel. Zo gingen we naar de finish, Luc eerste, ik tweede en Koen derde van onze masters +40 reeks. Die Rudy was +50 en enorm sterk. Totaal was ik 6° van de bende en zeer tevreden. Binnen 2 weken nog eens voorzichtig testen in Schoten. 10 mijl van Wommelgem op 13 maart heeft topprioriteit.
 

  

Geen opmerkingen: