zondag 3 januari 2016

27/12/2015 Corrida Nieuwkerken 7.8k 4/01/2016 Nieuwjaarsrun 10k 3/01/2016

Geen betere manier om naar het nieuwe jaar over te schakelen dan met 2 wedstrijden op 1 week maar ander jaar dus.
7.8 km was de jaarlijkse corrida in Nieuwkerken ingericht door onze Walo-vrienden. Vijfde wedstrijd op rij voor mij dus steeds beter in vorm. De knie voel ik soms bij het plooien na het lopen maar te verwaarlozen en hopen dat dit zo blijft of zelfs verbeterd. De wedstrijd zelf goed opgebouwd, tweede master +40 en nog een jonge gast (triatleet) ingehaald die trouwens begeleid wordt door Sonja haar collega sportfysioloog die ook aanwezig was wat wel leuk was.2016 HAPPY NEW YEAR !!!

De week goed doorgekomen met zelfs eerste lichte trainingsintervallen wat een zeer goed teken is betreft mijn recuperatie en conditie. De feestelijkheden hebben we niet kunnen weerstaan, daarvoor alleen al (schuldgevoelens?) gingen we beide de Nieuwejaarsrun doen vlakbij onze thuisbasis Burcht op het Linkeroever. Sonja zeer voorzichtig met haar knie, ik met volle moed (volle bak?) en hopelijk soepele benen en body.


Op de tweede rij was het een zeer snelle start waarbij ik na 1 km echt moest doorbijten in het zog van Marco Weyts. Zo was het de volgende 4 km konstant, slijk in het bos zorgde soms voor slechte grip. Slecht gevoel waar ik al oorzaken voor was aan het zoeken. Toch bij de eerste doorkomst kwam ik op toeren. Velen zagen meer af dan ik en de laatste ronde begon ik een lichte inhaalrace. Bij het uitkomen van het bos had ik Marco achter me gelaten, mijn overnames onderweg lukten niet aangezien hij steeds versnelde als ik naast hem kwam, hij moest dit dus bekopen. Zelfs Eric Caluwaerts- waar ik vroeger in de marathon Eindhoven en talrijke 10 miles (in mijn glorietijd) mee samenliep, maar de laatste jaren te sterk voor mij- haalde ik nog in en dat gaf me reuzevleugels om volle bak naar de finish te spurten. Tweede ronde was sneller dan de eerste dus zeer slimme koers van mij met een mooie 18° plaats op 500. Luc Van Laenen en Herman Dhondt zijn buiten categorie voor mij maar er is beterschap. Nu Sonja haar knie nog grrr.

Luc xxxATV Nieuwejaarsrun LO
Uitslag Nieuwejaarsrun LO

Geen opmerkingen: