dinsdag 22 december 2015

19 12 2015 Cross Brasschaat

Laatste cross van 2015 bij 14°C !!! waar ik in mn eentje naartoe trok, de smaak terug te pakken, knie voel ik wel maar geen verslechtering. Sonja even verder met haar knieonderzoek, on hold dus.

Wegens de vele verharde wegen op dit parcours door Brasschaatpark liep ik met de zogenaamde trails om mijn kuiten niet onnodig te belasten met de spikes.

Achteraf juiste beslissing zonder slippartijen.
Voor de eerste maal mee opgegaan in de snelle start als testje. Na een tijdje haalde ik oude bekende Peter Declerck bij waarna hij zich vastbeet in mijn kielzog... heel de wedstrijd tot de laatste 200m. Zijn spurt liet ik begaan. Ik had een zeer vlugge recuperatie wat wijst op verbetering conditie. Afgezien maar het kunnen volhouden. Als je ziet welke kleppers er voor mij waren, Dirk Vermeiren, Emannuel Loverie... mag ik blij zijn met mn 4° plaats. Tijdsverschil met de masters +50 concurrenten was ook al niet meer zo groot. We zijn terug op dreef en dat is leuk, nu Sonja nog. En ja die La Chouffe van de vorige week, beetje genieten hé, kon ik dat maar laten :-)

Uitslag 
 
Foto's Danny Van den Haute

13 12 2015 Kerstloop 10 km Burcht

Na 2 zware crossen en weinig reactie van de knie achteraf, nu een snellere 10 km gelopen. Bedoeling was de tijd van vorig jaar 38'40" te verbeteren. Sonja ging als training meedoen om te zien hoe haar knie reageerde.


De snelle start liet ik voorlopig nog aan mijn voorbijgaan wegens opbouw conditie. Ook had ik een uurtje voor de start mijn laatste 7° vroegeshift gedaan, 7 x om 5u opstaan kruipt in de kleren, ik zou het merken. Halfweg was er achter mij niemand te bespeuren zodat ik mijn eigen tempo probeerde te behouden. Een vermoeide 4° ronde deed me niet meer versnellen naar de finish, toch nog 38"08" als tijd en tevreden. Sonja liep (toen pijnvrij adrenaline?) nog binnen de 49 min.
Beide een fles "La Chouffe" als prijs en huiswaarts, achteraf lazen we dat Sonja tweede van haar reeks was met een mooie geldprijs die ze dus gemist heeft. Een mail naar de organisatie achteraf heeft nog geen soelaas gebracht en dat is spijtig.


Uitslagen