zaterdag 12 oktober 2019

12 10 2019 Marathon Wenen onofficieel wereldrekord

                                   MARATHON 1u 59'40"


Een diepe buiging voor wat deze Keniaan gedaan heeft vandaag. Ik had het geluk om dit live (Eurosport) mee te maken... wat een emotie dat dat teweeg brengt. Als je al marathons gelopen hebt besef je dit pas. Jaren was dit ingeschat als onmogelijk, vandaag gebeurde het... onder de 2u op een marathon.



Weliswaar opgezet mede door een hoofdsponsor en met 41 hazen die elkaar aflosten, plus met groene lazerstralen op de baan als richtpunt voor 1u59'50" ongeveer, in het laatste spurtje deed hij er nog even 10 seconden af AL LACHEND..... Zijn naam:

                                       Eliud Kipchoge



Benieuwd of dit eens op een officiële marathon lukt 1u59'59" bedoel ik dan want die extra 19 sec zijn ook gene kattepis….
En als je dan de commentaren in HLN leest.... die hebben echt nog nooit een marathon gelopen denk ik dan.    RESPECT alvast van mijnentwege aan alle marathonfinishers !!!

28 09 2019 Nieuwkerken aflossing 2,5 km

De aflossing nog eens meegedaan in clubformaat met de KLP (de raketten) om een ploegje te vormen, idem Sonja met een halve damesploeg KLP maar gerangschikt bij de mannen aangezien er 1 man in hun team zat.

 


In functie van de crossen zou een snelle 2,5km een goede training zijn. Als we de tijden van alle 5 lopers in mijn team vergeleken met Sonja haar tijd had ze beter bij ons gelopen, we zouden iets dichter geëindigd zijn met alle respect voor iedere loper.



Maar het was wel leuk en onverwachts zeer tevreden dankzij mijn niet te snelle start en daardoor egale tempo, niet opgeblazen zoals sommigen :-) wel als vierde aflosloper in de regen moeten lopen, ik wist het via de buienradar s'morgens. Sonja ook goed resultaat al kan ze weldra weer even niet trainen als haar implantaten tandjes gezet worden.

Uitslag Klp heren Klp dames